Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

83-72... ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΠΡΩΤΙΑ !!!

Νίκη απέναντι στην μαχητικη Σλοβενία και πρόκριση σαν πρώτη του ομίλου για την εθνική μας ομάδα.

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και η Ελληνική ομάδα εχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Σ' έναν αγώνα που οδηγούσε το σκορ, αν και αγχώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, πέρασε το εμπόδιο της ψυχωμένης Σλοβενίας και η τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ολλανδία θα έχει τυπικό χαρακτήρα.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό με τους διεθνέις μας να φορτσάρουν και να προηγούνται με 8-2, οι Σλοβένοι αντέδρασαν έφεραν το σκόρ στο 12-11, άλλα υπήρξε άμεση αντίδραση και με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ οι Ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 23-17.
Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι διεθνείς μας συνέχισαν την καλή εμφάνιση, με όμορφο μπάσκετ ανέβαζε συνεχώς την διαφορά που έφτασε και στους 17 πόντους (46-29), οι αντίπαλοι δεν αντιδρούσαν και το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 46-31.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελληνική ομάδα εμφανίστηκε χαλαρή, το ίδιο λάθος έκανε με την Γεωργία χωρίς να το πληρώσει, οι πολύ κακές επιλογές σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των Σλοβένων και τον εκπληκτικό Blazic έκαναν τον αγώνα άνω-κάτω φέρνοντας το σκόρ στο 54-49, κάποιες καλές επιλογές ανέβασαν πάλι την διαφορά στους 9 στο τέλος του δεκαλέπτου 62-53 υπέρ μας.
Η εθνίκη μας συνέχισε την κακή εμφάνιση και έδωσαν το δικαίωμα στους Σλοβένους να φέρουν τον αγώνα στο καλάθι 62-60, πλεόν υπήρχε μια άσχημη αίσθηση οτι θα μας κάνουν ότι κάναμε εμείς στους Κροάτες λίγες μέρες νωρίτερα, ευτυχώς όμως η εμπειρία των διεθνών μας και οι περιορισμένες λύσεις των Σλοβένων έστειλαν ξανά την εθνική μας στο +9, οι αντίπαλοι μας έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια μεώνοντας στους 4 αλλά εκέι έδειξαν να μένουν απο δυνάμεις, η διαφορά ανέβηκε κι έφτασε μέχρι τους 13 διώχνοντας τα φαντάσματα του φινάλε θρίλερ, το τελικό 83-72 ήρθε σαν ανακούφιση.
ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 11, Ζήσης 10, Σπανούλης 19, Καλάθης 12, Περπέρογλου 2, 
Κουφός 10, Πρίντεζης 16, Αντετοκούμπο 3.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Joksimovic 2, Prepelic 1, Blazic 27, Dragic 22, Zupan 5, Balazic 2, Omic 4,
Klobucar 2, Slokar 7.

Υ.Γ.  Επειδή στη σελίδα αυτή μας αρέσει να λέμε την αλήθεια και να μην παρασυρόμαστε, ούτε να "χαϊδεύουμε αυτάκια", η άποψη μας για την εθνική είναι ότι πρέπει να υπάρχει προβληματισμός, η ομάδα έχει πολλές δυνατότες και οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά παχυλοί τίτλοι του στύλ " έτοιμοι για μετάλλιο" και " δεν μπορώ να περιμένω" δεν μας εκφράζουν. Τερματίσαμε πρώτοι σε έναν σχετικά εύκολο όμιλο για τις δυνατότητες μας, η ομάδα έιχε καλά διαστήματα , είχε όμως και τραγικά, που ευτυχώς λόγω της χαμηλής ποιότητας των αντιπάλων δεν τα πλήρωσε, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό να σου ανατρέπει διαφορά 17 πόντων η γεμάτη απουσίες Σλοβενία, στην επόμενη φάση οι αντίπαλοι δεν θα έιναι επίπεδου Σλοβενίας,Γεωργίας και Σκοπίων, στην επόμενη φάση θα συναντήσουμε ομάδες μεταλλίων, γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία για να μην έρθει κάποια μεγάλη απογοήτευση μετά, και σε τυχών αποκλεισμό "σταυρώσουμε" τους διεθνείς μας. ηρεμία και ψυχραιμία λοιπόν απο όλους μας, και πολύ δουλειά απο την ομάδα.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©