Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ

Την επίσημη πρώτη του πραγματοποίησε και ο Άρης όπως αναμενόταν, στο "Νικ Γκάλης" παρεύρεθηκαν όλοι οι παίκτες της ομάδας εκτός του
Μιχάλη Πελεκάνου που απουσίαζε δικαιολογημένα.
Το παρών έδωσαν όλα τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Βασίλης Ξανθόπουλος,Θεόδωρος Ζάρας,Dominic Waters,Jerel McNeal,Okaro White,Jamelle Haggins,Jake Cohen,Slaven Cupkovic καθώς και οι παλιοί Σπύρος Μούρτος,Βασίλης Σίμτσακ,Στέλιος Πουλιανίτης,Δημήτρης Φλιώνης μαζί με τους Τάσο Δήμα,Δημήτρη Σαμαρά,Βασίλη Χρηστίδη,Παναγιώτη Καλαϊτζίδη και Τάσο Πασχαλίδη.
Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης βρέθηκε στην πρώτη και στην συνέχεια έφυγε και πάλι για να συνεχίσει με την προετοιμάσια της Εθνικής στο πλευρό του Φώτη Κατσικάρη, ο κόουτς των κιτρίνων δήλωσε: «Η σύσταση της ομάδας άλλαξε σε πολύ μεγάλο ποσοστό, πήραμε αρκετά καινούρια παιδιά. Σίγουρα δε θα αλλάξουν η συνταγή μας και ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Όχι μόνο αναφορικά με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι αθλητές, τα κριτήρια με τα οποία τους επιλέξαμε. Τα κριτήρια αυτά δεν είναι μόνο μπασκετικά, αλλά εκείνα τα οποία θα αναδείξουν την ομαδικότητα που θέλουμε να έχουμε στη διάρκεια της χρονιάς,βάλαμε στόχους που ήταν προσιτοί και λογικοί σε σχέση με το μπάτζετ της ομάδας το οποίο είναι φέτος πιο διευρυμένο. Κάναμε όμως προσεκτικές κινήσεις, χωρίς υπερβολές και μεγάλες σπατάλες. Έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο με καλές προϋποθέσεις και πλέον μένει να ξεκινήσουμε τη δουλειά, να βρούμε την κατάλληλη χημεία και αγωνιστικά και γενικότερα και να φτιάξουμε ένα σύνολο όσο γίνεται πιο συμπαγές, μέσα από το οποίο καταρχήν εμείς να χαιρόμαστε την καθημερινότητά μας μέσα στο Αλεξάνδρειο και ο κόσμος να χαίρεται αυτό που βλέπει άσχετα με το αποτέλεσμα. Να βλέπει κάτι που είναι… ένα, να ενωθούμε όλοι μαζί και να δώσουμε μια μεγάλη μάχη τη χρονιά που έρχεται, που είναι σε δύο μέτωπα,Είναι πιο γεμάτο το ρόστερ και το μπάσκετ που θα παίξουμε θα είναι μια προσαρμογή στις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες. Θέλουμε να έχουμε μια καλή αμυντική βάση, ώστε να μπορούμε και στις κακές μας μέρες να διατηρούμε την επαφή μας στο σκορ, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε αναμφίβολα να επιδιώξουμε εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο και μέσα από τη δουλειά θα πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες στο πέντε εναντίον πέντε,Σε ότι αφορά την 12αδα έχει κλείσει. Σε ότι αφορά τους παίκτες που θα βοηθήσουν στην προπόνηση, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε μόνο με 12 παιδιά, θα προσθέσουμε κάποιους παίκτες με υποστηρικτικό ρόλο».
Ο αρχηγός της ομάδας Σπύρος Μούρτος πρόσθεσε: «Είναι μια καινούρια ομάδα. Έχει γίνει μια πολύ σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ, έγιναν πολλές αλλαγές και αυτό που κοιτάμε εμείς τώρα είναι να μπορέσουμε να “δεθούμε” και να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο σύνολο ώστε να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε πολύ μεγάλα λόγια. Είμαστε στην πρώτη χρονιά που η ομάδα ενισχύεται τόσο σημαντικά. Θα πρέπει να γίνει πολύ σκληρή δουλειάκαι να φτάσουμε βήμα βήμα στον στόχο μας,Ξεκινάμε σχεδόν από το μηδέν. Από πέρυσι είμαστε εγώ, ο Σίμτσακ και ο Φλιώνης. Χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνος. Οι στόχοι δεν εκπληρώνονται τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Χρειαζόμαστε χρόνο να δεθούμε και να παίξουμε μπάσκετ».
Και ο νέος οργανωτής της ομάδας Dominic Waters έδειξε τον ενθουσιασμό του:  «Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάμε. Γνώρισα τον κόουτς και μπορώ να πω ότι είμαστε όλοι χαρούμενοι που ξεκινάμε τη δουλειά. Προσωπικά, επισκέφθηκα ένα εμπορικό κέντρο χθες και παρότι δεν έχουμε παίξει ακόμα το πρώτο μας παιχνίδι, ένιωσα την αγάπη των φιλάθλων. Κάποιοι με γνώρισαν, με σταμάτησαν, μου μίλησαν και μου ευχήθηκαν να έχουμε καλή χρονιά. Αυτό με κάνει ακόμα πιο ανυπόμονο να ξεκινήσουμε,Θέλουμε να κερδίζουμε. Ο στόχος μας για τους παίκτες είναι να κατακτήσουμε τρόπαια. Είναι πρόκληση η χρονιά, υπάρχει και το Eurocup. Η ομάδα πέρσι έκανε πολύ καλή χρονιά, φέτος νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο ρόστερ και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©