Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ «ΧΑΝΕΤΑΙ»

Oι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ένας Παναθηναϊκός άριστα διαβασμένος, και χωρίς άγχος,  εμφανίστηκε στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και επιβλήθηκε εύκολα του κακού Ολυμπιακού με 77-88.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας με «όπλο» την άμυνα της και την απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ κυριάρχησε σ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι «καιγόντουσαν» για το αποτέλεσμα άλλα εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και τελικά γνώρισαν την ήττα που τους απομακρύνει από την «οχτάδα».

Χάουαρντ Σαντ-Ροος (20π. και 5ασ.) και Λευτέρης Μποχωρίδης (15π.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με τους Ντίνό Μήτογλου (15π.) Άαρον Γουάιτ (12π.) και Μπεν Μπέντιλ (10π.) να τους ακολουθούν.

Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν μόνο στον Σακίλ ΜακΚίσικ ο οποίος με 20 πόντους προσπαθούσε μόνος τους να «κλέψει» το παιχνίδι.

Πλέον οι «Πειραιώτες» έχουν πάρα πολύ δύσκολη αποστολή για να βρεθούν στα πλέι οφ καθώς έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και θα χρειαστεί να κάνουν υπερβάσεις απέναντι μάλιστα σε ομάδες που δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση όπως η Εφές και η Φενέρμπαχτσε.

Η εξέλιξη: 

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έτρεξε ένα σερί 13-0 και βρέθηκε μπροστά με 10 πόντους (7-17) όμως η είσοδος του Μακ αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους κι έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί 8-0 και να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής (15-17) για να ολοκληρωθεί τελικά το δεκάλεπτο με σκορ 18-21.

Τίποτα δεν άλλαξε στο 2ο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» ήταν συνέχεια μπροστά με διαφορές κοντά στους 10 πόντους με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί με κάποια μικρά ξεσπάσματα να διατηρηθεί κοντά και το ημίχρονο τελικά να ολοκληρώνεται στο 35-38.

Στην τρίτη περίοδο η εικόνα δεν παρέμεινε απλώς η ίδια άλλα η ομάδα του Όντεντ Κάτας είχε ακόμη καλύτερη εικόνα και η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 13 πόντους (44-57 με τρίποντο του Κασελάκη) για να ολοκληρωθεί τελικά το δεκάλεπτο με τους «πράσινους» στο +7 (54-61).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει «παλμό», οι «ερυθρόλευκοι» με ένα γρήγορο 5-0 έφτασαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι σε απόσταση βολής (59-61), κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το φινάλε πάει να εξελιχθεί σε πραγματικό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός με ένα δικό του σερί 8-0 έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 9 (59-68), από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, το «τριφύλλι» διατήρησε εύκολα το προβάδισμα και τελικά έφτασε στη τελική επικράτηση με 77-88.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©