Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ


Επέστρεψε στις νίκες απέναντι στη Βιλερμπάν ο Παναθηναϊκός.


Οι "πράσινοι" μέτα από τρείς συνεχόμενες ήττες κατάφεραν να κερδίσουν την Γαλλική ομάδα με 88-71 κάνοντας απλώς τα αυτονόητα κι επιστρέφοντας σε απλή μπασκετική λογική η οποία είχε ξεχαστεί εδώ και καιρό στο Ο.Α.Κ.Α.

Ποιά είναι αυτή η λογική; ότι οι παίκτες πρεπει να αγωνίζοται στις θέσεις τους για να αποδώσουν αυτά που πραγματικά μπορούν και να σταματήσουν κάποια στιγμή οι πειραματισμοί και οι εμμονές μέσα στη σεζόν.

Παπαγιάννης (18 πόντους 8 ριμπάουντ 2 ασίστ 3 μπλοκ) και Μήτογλου (11 πόντους 9 ριμπάουντ) άρχισαν επιτέλους να παιζούν μαζί και να αποδεικνύουν γιατί θεωρούνται από τα καλύτερα μελλοντικά δίδυμα ψηλών στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Νέντοβιτς γι ακόμη μία φορά "καταιγιστικός" (33 πόντους 5 ριμπάουντ 6 ασίστ) ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ από νωρίς και δεν χρειάστηκε να κυνηγά μεγάλες διαφορές από την αρχή της αναμέτρησης.

Και ο Σαντ-Ρος (λόγω της απουσίας του Παπαπέτρου) πήρε, επιτέλους, χρόνο στη θέση "3" που είναι η κανονική του θέση αφήνοντας χώρο στους περιφερειακούς.

Οι υπόλοιποι έχοντας ρόλο βοήθησαν ουσιαστικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται, λίγο-πολύ, στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας την φετινή σεζόν.

Υ.Γ 1. Είναι πραγματικά κρίμα ο Παναθηναϊκός να μην έχει κανονικό πλέι μέικερ (δύο χρειάζεται στην πραγματικότητα).

Υ.Γ 2. Ο Νέντοβιτς είναι παίκτης που έχει βγεί από άλλες, ένδοξες πράσινες, εποχές και είναι λογικό να υπάρχουν συνέχεια σενάρια που να αφορούν το μέλλον του, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτό.

Υ.Γ 3. Ο Κάτας τα θαλάσωσσε στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Χάποελ Ιερουσαλήμ καθώς ηττήθηκε ενώ είχε βρεθει μπροστά μέχρι και με 19 πόντους διαφορά, ίσως το μυαλό του ήταν ήδη στον Παναθηναϊκό, πάντως φέρνει αύρα στο Ο.Α.Κ.Α που μπορεί να δώσει χρόνο στην ομάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©