Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΑΡΗΣ-Α.Ε.Κ 64-61

Σε μια αναμέτρηση βγαλμένη απο τις χρυσές εποχές του Ελληνικού μπάσκετ ο Άρης προσπέρασε το εμπόδιο της Α.Ε.Κ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Όλα θύμιζαν κατι παλιό, η δυναμική των ομάδων που είναι ενισχυμένες γεμάτες προσδοκίες για την νέα σεζόν, το "Νίκος Γκάλης" κατάμεστο και στα καλύτερα του και ένας αγώνας (ανάμεσα βέβαια σε δύο ανέτοιμες ομάδες) που τα είχε όλα,συγκλονιστικό φινάλε, πάθος, ένταση, ψυχή, μάχες σώμα με σώμα, "ξύλο", ακόμα και κατεβασμένες μπασκέτες.
Ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες που έχουν ίδιους στόχους, η αναμέτρηση ήταν απο την αρχή ντέρμπι, κανείς απο τους δύο δεν ξεχώριζε και πήγαιναν μαζί στο σκόρ με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωνεται 21-18 υπέρ της Α.Ε.Κ, ίδια εικόνα και στην δεύτερη περίοδο στην οποία η ένωση ξέφυγε με 6 πόντους (24-18) άλλα ο Άρης αντέδρασε άμεσα και προηγήθηκε 30-28 με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο 36-36.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μικρό σερί 4-0 και μπήκαν μπρόστα στο σκόρ 40-36 με το κάρφωμα του Hagins, που διαμόρφωσε αυτό το σκόρ, να είναι η αιτία να διακοπεί ο αγώνας σχεδόν μία ώρα καθώς ο Αμερικανός του Άρη γκρέμισε κυριολεκτικά την μπασκέτα.
Μετά την διακοπή οι δύο αντίπαλοι μπήκαν με περισσότερο πάθος για την μεγάλη νίκη με τους γηπεδούχους να διατηρούν το μικρό προβάδισμα και εκμεταλεύομενοι την δύναμη της έδρας να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκόρ 51-47.
Στο ξεκίνημα της τέταρης περιόδου η Α.Ε.Κ ήταν αυτή που έκανε αντεπίθεση περνόντας μπροστά με 4 πόντους (55-51),  με το γήπεδο όμως να κοχλάζει και τον εκπληκτικό Hagins να κρύβει τα καλάθια (6 τάπες) ο Άρης πέρασε μπροστά, το φινάλε ήταν θρίλερ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι δύο ομάδες είχαν κυριευτεί απο άγχος και κούραση, ένα εντυπωσιακό κάλαθι του McNeal και μία βιαστική επίθεση του Καλαμποκή που δέχτηκε μπλόκ απο τον Hagins ήταν οι δύο φάσεις που έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση, το τελικό 64-61 ήρθε φυσιολογικά με τους παίκτες του Άρη να γνωρίζουν την αποθέωση.
Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Hagins με 17 πόντους 10 ριμπάουντ και 6 κοψίματα ενώ για την Α.Ε.Κ πάλεψε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 13 πόντους.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος 6, Cupkovic 2, White 4, Waters 10, Ζάρας 5, Hagins 17, Cohen 3, Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, McNeal 9.

AEK: Anosike 5, Παπαντωνίου 7, Hairston 10, Milosevic 11, Scrubb 3, Μαυροκεφαλίδης 13, Καλαμπόκης 8, Warren 4.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©