Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ EUROBASKET 2015



Όλα έτοιμα, οι ομάδες βρίσκονται στην αφετηρία, το μάτι των παικτών γυαλίζει, οι προπονητές ετοιμάζουν τις εκπλήξεις τους και η 39ο Ευρωμπάσκετ ξεκινά!!!! 

Η φετινή διοργάνωση πέρασε μέσα από μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά την χώρα διεξαγωγής της, αρχικά η Ουκρανία ήταν αυτή που πηρε το χρίσμα, η τραγική κατάσταση όμως που επικρατεί στην χώρα την έκανε να αποσυρθεί κι έτσι ξεκίνησε απο την αρχή η διαδικασία επιλογής διοργανωτή, η τελική κατάληξη ήταν έκπληξη καθώς τέσσερις χώρες θα μοιραστούν το δύσκολο έργο, Γαλλία (Μονπελιέ), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Γερμανία (Βερολίνο) και Λετονία (Ρίγα) θα φιλοξενήσουν τη φάση των ομίλων με την κάθε μία να φιλοξενεί απο έναν όμιλο,με την τελική φάση των νοκ-άουτ αγώνων να διεξάγεται στη Γαλλία (Λιλ).
Αυτά με τα οργανωτικά, όσον αφορά τα αγωνιστικά τώρα, περιμέναμε ως το απόγευμα της Παρασκευής για να κλείσουν οριστικά τα ρόστερ των ομάδων, ήδη έχουμε και μία εικόνα τους απο τα φιλικά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μικρή αξιολόγηση.


ΓΑΛΛΙΑ: Κατά την άποψη μας η Γαλλία είναι το μεγαλο φαβορί, ξεκινάει ήδη σαν εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει πλούσιο ρόστερ και η τελική φάση γίνεται στην έδρα της.Είναι ομάδα με πολλά αθλητικά προσόντα που μπόρει να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε στύλ παιχνιδιού. Ηγέτης της είναι ο τεράστιος Tony Parker ο πλέι μέικερ των Σπέρς ίσως στην τελευταία μεγάλη του διοργάνωση με τα εθνικά χρώματα θέλει απλά να παραμείνει στη κορυφή, δίπλα πολλοί NBAερς όπως ο νέος ηγέτης της ομάδας Nicolas Batum που οι εμφανίσεις του είναι εκπληκτικές, o βετεράνος Boris Diao που κάνει τα παντα και ο νέοι Evan Fournier, Rudy Gobert kai Joffrey Lauvergne,υπάρχει όμως και ο στάρ της Euroleague Nando De Colo και οι έμπειροι Florien Pietrus και Mickael Gelabale. Φυσικά έχει και μεγάλες απουσίες όπως ο Noa και ο Ajinca άλλα και το μπέρδεμα με τον Heurtel που αρχικά "κόπηκε" απο την αποστολή, ο τραυματισμός του Diot όμως ανάγκασε τον προπονητή να τον ξανακαλέσει, τοτε αντέδρασε η Αναντολού Εφές στην οποία ανήκει και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί, έτσι τη θέση θα καλύψει ο Leo Westermann. Προπονητής είναι ο πετυχημένος Vincent Collet που ουσιαστικά έχει δημιουργήσει αυτη την ομάδα.



ΣΕΡΒΙΑ: Η νεανική Σερβία του μπορούμε να πούμε οτι μας έχει κερδίσει, έχει τον αέρα απο τη δεύτερη θέση πέρσι το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ομάδα νεανική που δείχνει οτι μπορεί να γίνει το επόμενο "αφεντικό" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι οικοδόμημα που στηρίζεται στο σύνολο παρότι έχει μεγάλα αστεριά στη σύνθεση της, χαρακτηριστικό της είναι το πολυ "ξυλο" στην άμυνα και το εξαιρετικό μακρινό της σούτ που ανέκαθεν ήταν όπλο των "πλαβι". Στόχος όπως λένε οι ίδιοι είναι η πρόκριση στην επόμενη Ολυμπιάδα άλλα ξέρουν πολύ καλά πως έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για μετάλλιο. Αστέρι της ομάδας πιστεύουμε πως είναι ο εκπληκτικός Nemanja Bjelica σύγχρονο τέσσαρι με απίστευτη τεχνική και επιθετικό υπερόπλο καθώς μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο,δίπλα του ο Milos Teodosic που αποτελεί το "μυαλό" της ομάδας και το παράξενο είναι πως με τη φανέλα της εθνικής δεν χάνει τον έλεγχο και είναι πιο σταθερός απ'ότι με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται, σημαντικό ρόλο έχει και ο Miroslav Randuljica ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού αποτελεί θωρηκτό μέσα στη ρακέτα κι ένα μεγάλο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού στηρίζεται πάνω του, δεν μπορεί όμως κάνεις να μην αναφέρει τον εξαιρετικό Nemanja Nedovic, τον εκτελεστή Bogdan Bogdanovic όπως και τους Zoran Erceg, Stefan Markovic άλλα και τους ψηλούς του Παναθηναϊκου και Ολυμπιακου, Kuzmic και Milutinov. Απουσίες έχουν και οι Σέρβοι καθώς θα στερηθούν δύο εξαιρετικούς ψηλούς, Krstic και Marjanovic που δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμών. Ρόστερ εξαιρετικό το οποίο καθοδηγεί ο μεγάλος Sasha Djordjevic, τεράστιος σαν αθλητής και με αποκορύφωμα την περσινή επιτυχία στο παγκόσμιο ο νέος προπονητης του Παναθηναϊκού έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που "πεθαίνει" για τον προπονητή του, αυτο όπως φαίνεται είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Η καλύτερη ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας δείχνει πλέον πως βαδίζει στην "δύση" της, μπορεί ταλέντο να υπάρχει άφθονο όπως και τεράστιες προσωπικότητες άλλα τα τελευταία χρόνια κάτι δείχνει να στραβώνει στη πορεία, δεν γίνεται όμως να μην συγκαταλέγεται στα φαβορί για μετάλλιο, είναι ομάδα ρυθμού, θέλει ανοιχτό γήπεδο αν και πλέον έχει ωριμάσει και στο σέτ παιχνίδι. Ηγέτης της ποιός άλλος απο τον σπουδαίο Pau Gasol ένας από τους καλύτερους ψηλούς στο NBA τη τελεύταια δεκαετία, αν και βαδίζει στα 35 του είναι παίκτης εγγύηση και αναμένεται να καθοδηγήσει την ομάδα, δίπλα του η τρομερή τριάδα, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεαλ, Rudy Fernandez Sergio Rodriguez  και Sergio Llull έρχονται με φόρα απο την κατάκτηση της Euroleague και είναι αυτοί που δίνουν το ρύθμο της Ισπανικής ομάδας, οι έμπειροι San Emeterio,Reyes και Ribas δίνουν ποιότητα, μαζί τους σαν νατουραλιζέ ο Nikola Mirotic που έγινε Ισπανός και ανεβάζει επίπεδο την θέση "4". Η ομάδα όμως έχει πόλλες απουσίες και πρέπει να ζήσει με αυτές, εκτός τουρνουά θα μείνουν οι Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Jose Calderon και Serge Ibaka. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ιταλός Sergio Scariolo που πλέον αποτελεί περισσοτερο ανέκδοτο παρά κόουτς, μπορεί κάποτε να είχε σπουδαίες επιτυχίες όμως στην πορεία κάτι άλλαξε, πάντως είναι ευκαιρία του μετά απο χρόνια να παρουσιάσει κάτι καλό.



ΕΛΛΑΔΑ: Η Εθνική μας ομάδα θέτει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να διεκδικήσει μετάλλιο, γέματη σε όλες τις θέσεις με πολύ ταλέντο και παίκτες τρομέρης εμπειρίας, μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε τέμπο παιχνιδιού και μεγάλο όπλο της αποτελεί η σκληρή άμυνα που είναι οδηγός της, αρνητικά της είναι οτι έδειξε να μην έχει επιθετική ομοιογένεια και οτι υπάρχει μεγάλη αδυναμία στο μακρινό σούτ. Μπορεί πολλοί να διαφωνίσουν για έμας όμως το αστέρι της ομάδας είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, η τρομέρη βελτίωση του, οι καταπληκτικές εμφανίσεις του στο NBA, τα απίστευτα προσόντα του και το γεγονός οτι μπορεί να καλύψει τρείς θέσεις της πεντάδας (3,4 και 5) τον καθιστούν έναν απο τους πιο ενδιαφέροντες αθλητές ολόκληρης της διοργάνωσης, δίπλα του ο Βασίλης Σπανούλης που αν είναι καλά μπόρει να ηγηθεί επιθετικά της ομάδας και να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο, μαζί του στη περιφέρεια το καλύτερο πλέι μέικερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ο Νικ Καλάθης, επιστρέφει απο το NBA στον Παναθηναϊκο αποτελώντας την πιο ακριβή φετινή μεταγραφή και επιδιώκει να δείξει οτι αξίζει την υπέρβαση που έγινε γι αυτόν, δεν γίνεται φυσικά να μην αναφέρουμε τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Ευρώπης τον Γιώργο Πρίντεζη που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω με την εθνική, Ζήσης, Μάντζαρης, Σλούκας, Μπουρόυσης, Καϊμακόγλου,Περπέρογλου μπορούν πλέον να θεωρούνται κορυφαίοι Ευρωπαίοι παίκτες και ο Κουφός μαζί με τον Παπανικολάου δίνουν "αέρα" ΝΒΑ στις θέσεις "5" και "3" αντίστοιχα. Απουσίες για την εθνική μας για πρώτη φορά δεν υπάρχουν κι όλα είναι υπέρ της. Στο πάγκο ο Φώτης Κατσικάρης είναι βαθύς γνώστης του αθλήματος, έχει επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο,θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της γενιάς του και ελπίζει να το επιβεβαιώσει με μια μεγάλη Ελληνική επιτυχία.




ΚΡΟΑΤΙΑ: Η νέα γενιά της Κροατίας έχει πολύ ταλέντο όμως δεν έχει καμία απολύτως επιτυχία, ακόμη μια φορά λοιπόν εμφανίζεται μια ομάδα με πολλά προσόντα και ελπίζει να ξεπεράσει τα "φαντάσματα" της, στην οχτάδα θα μπεί καθώς δίνει κι αγώνες στην έδρα της που θα της δώσουν νίκες και αέρα για τη συνέχεια, μεγάλος στόχος όμως είναι η υπέρβαση και η είσοδος στα μετάλλια που έχουν τις δυνατότητες να το καταφέρουν.
Αστέρι της ομάδας είναι ο Bojan Bogdanovic, τρομερός εκτελεστής και σκόρερ πολύ υψηλού επιπέδου έκανε μεγάλες εμφανίσεις στην Euroleague και το NBA ήταν η φυσιολογική εξέλιξη του, δίπλα του ο Ante Tomic ο γίγαντας της Μπαρτσελόνα είναι απο του κορυφαίος σέντερ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, εντυπωσιακά τεχνίτης για το ύψος του και αποτελεσματικός επιθετικός, ο Hezonja είναι το νέο μεγάλο "προϊόν" της Κροατικής σχολής έκανε το πέρασμα του απο την Μπαρτσελόνα κι αυτός και πλέον πάει στην άλλα πλευρά του Ατλαντικού, μεγάλη ποιότητα δίνουν στην ομάδα οι πολύ έμπειροι Roko Ukic, Luka Zoric, Marko Tomas καθώς και ο νατουραλιζέ Αμερικανός Dontaye Draper. Σημαντική απουσία για την ομάδα είναι ο τραυματίας Oliver Lafayette.Στο πάγκο κάθεται ένας προπονητής που έμεις σεβόμαστε πάρα πολύ, ο Velimir Perasovic, πολυ καλός κόουτς με πολλές επιτυχίες ίσως ο καλύτερος που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, επέστρεψε στους πάγκους μετα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμέτωπισε και αποτελεί ένα απο τα ατού της Κροατίας.



ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Μια παραδοσιακή δύναμη του μπασκέτ οι Λιθουανοί εμφανίζονται και πάλι έτοιμοι να πετυχουν κάτι σημαντικό σε μεγάλη διοργάνωση, δείχνουν να υστερούν σε ταλεντό σε σχέση με το παρελθόν τους αλλά έχουν παίκτες έμπειρους και ψημένους σε μεγάλες διοργανώσεις, ομάδα που λογικά θα μπεί στην οχτάδα και ανάλογα τον αντίπαλο μπορεί να κανει την υπέρβαση και να βρεθεί στην τετράδα, Αστέρι της είναι ο σέντερ Jonas Valanciunas, η βελτίωση του είναι μεγάλη και με εξασφαλισμένη θέση στο ΝΒΑ θα ηγηθεί της προσπάθειας, σέντερ ογκόλιθος τρομερά ποιοτικός που θα δώσει σκόρ στην ομάδα, εξαιρετικοί είναι και οι πλέον έμπειροι της Euroleague Jonas Maciulis, Mantas kalnietis, Paulius Jankunas, Renaldas Seibutis, Robertas Javtokas καθώς και ο σούπερ αθλητικός Mindaugas Kuzminskas. Απουσίες σημαντικές δεν μπορεί να θεωρηθεί πως έχει, εκτός του Kleiza που πλέον δεν μοιάζει με απουσία. Στον πάγκο ένας απο τους πιο έμπειρους προπονήτες της διοργάνωσης ο Jonas Kazlauskas, ένας άνθρωπος που έχει υποτιμηθεί πολύ ενώ έχει μεγάλες επιτυχίες και ειδικά με την εθνική ομάδα δείχνει πως ξέρει να κερδίζει τους μεγάλους αγώνες.



ΤΟΥΡΚΙΑ: Κι όμως οι Τούρκοι θεωρούνται ομάδα οχτάδας, έχουν ταλέντο και πολλές ικανότητες να πετύχουν κάτι καλό, ίσως με την νέα γενιά που έρχεται να θεωρούνται η νέα μεγάλη δύναμη, έχουν καλά αμυντικά γκάρντ και είναι ομάδα που μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της και να καταστρέψει τον αντιπάλο, ηγέτης της είναι ο NBAερ Ersan Ilyasova που μπόρει να μην είχε την εξέλιξη που περίμεναν πολλοί αλλα έχει βρεί σταθερό ρόλο στην Αμερική και έχει την ποιότητα και την εμπειρία να κάνει μεγάλο τουρνουά, σημαντικος είναι ο γκάρντ της ομάδας Sinan Guler πολύ ικανός αμυντικός και πολύ αθλητικός με γρήγορα πόδια έχει τον ρόλο του "εξολοθρευτη", Ο Semih Erden μπορεί να μην είναι στη καλύτερη κατάσταση τα τελευταία χρόνια αλλα με την εθνική είναι πάντα άλλος παίκτης κι επιθετικά δίνει το κάτι παραπάνω, ο νατουραλιζέ αμερικανός Bobby Dixon αναλαμβάνει την οργάνωση και το περιφερειακό σκοράρισμα καθώς είναι εκπληκτικός σε αυτόν τον τομέα.Μία απουσία πολύ σημαντική έχει η ομάδα καθώς είναι εκτός o Omer Asik που αποτελεί τον καλύτερο ψηλό της. Στον πάγκο ο Ergin Ataman πολύ έμπειρος προπονητής που όμως εκπροσωπεί συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού κι αυτο μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα.


ΙΤΑΛΙΑ: Επιτέλους οι Ιταλοί επέστρεψαν στις μεγάλες διοργανώσεις και πλέον βάζουν και ψηλά τον πήχη, μέτα απο μια μεγάλη περίοδο παρακμής το Ιταλικό μπάσκετ δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης και δημιουργεί προσδοκίες που ξεπερνούν την οχτάδα, έχει πολύ ταλέντο μεγάλη ποιότητα και πολλά αστέρια απο ΝΒΑ και αν καταφέρει να τους κάνει σύνολο τότε τίποτα δεν θα είναι έκπληξη. Μέσα σε μια ομάδα ΝΒΑερ αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Andrea Bargnani, ο σέντερ των Μπρούκλιν Νέτς κλείνει σε λίγο δεκαετία στην Αμερική κι έχει καταφέρει να γίνει πολυ σημαντικός, θα οδηγήσει την ομάδα καθως θα αποτελεί τη δύναμη πυρός μέσα στη ρακέτα, Danilo Gallinari και Marco Belinelli είναι οι άλλοι δύο που κάνουν καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επιθετικά όπλα που δυσκολα μπορούν να αντιμετωπιστουν, η τριάδα αυτή βγαίνει μπροστά έχοντας στηρίγματα τον νέο γκάρντ του Ολυμπιάκου Daniel Hacket που είναι ο "εγκέφαλος" της ομάδας, ενώ υπάρχουν ακόμα και οι Gentile και Aradori με μεγάλη θητεία στην Euroleague που δίνουν σκόρ και καλό μακρινό σούτ. Η Ιταλική ομάδα είναι απο τις τυχερές της διοργάνωσης καθώς δεν έχουν κάποια σημαντική απουσία. Προπονητής είναι ο Simone Pianigiani ο οποίος και μας έχει λείψει καθώς δεν προπονεί κάποια ομάδα στην Euroleague μετα το αποτυχημένο πέρασμα του απο τη Φενερμπαχτσέ, είναι λάτρης της σκληρής άμυνας που είναι στο όριο του αντιαθλητικού και θέλει να έχει μια μεγάλη επιτυχία για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.


ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Πάντα ήταν απο τις πιο ταλαντούχες ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ποτέ να κάνουν το κάτι παραπάνω, παρά τις προσδοκίες πάντα κατάφερνε να αποτυχγάνει, τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει σταθεροποιήσει τη θέση της στην οχτάδα και θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα προς την τετράδα και να πλησιάσει τα μετάλλια, φέτος πάλι θα διεκδικήσει την οχτάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά και γι ακόμη μία φορά δημιουργεί προσδοκίες, της προσπάθειας αυτής θα ηγηθεί ο Zoran Dragic μετά απο το κακό πέρασμα του απο το ΝΒΑ επιστρέφει φέτος στην Ευρώπη και θέλει σε αυτο το τουρνουά να δείξει την αξία του, σημαντική βοήθεια αναμένεται να έχει απο τον Jaka Blazic ενός πολύ αθλητικού γκάρντ/φόργουορντ που έχει εμεπρία απο Euroleague, Klobucar και Prepelic θα είναι αυτοί που θα δώσουν περισσότεροι ποιότητα. H Σλοβενία είναι απο τις άτυχες της διοργάνωσης καθώς δεν θα δώσει το παρών το μεγάλο αστέρι της Goran Dragic που είναι ο ηγέτης και ότι ποιοτικότερο υπάρχει στην ομάδα, σημαντική απουσία θα είναι επίσης αυτή του δεύτερου ΝΒΑερ της ομάδας Beno Udrih καθώς και των Muric, Vidmar και Lorbek. Προπονητής είναι ένας απο τους καλύτερους πλέι μέικερ όλων των εποχών στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Jurij Zdovc, μεγάλο μπασκετικό μυαλό είχε παρουσιάσει καλό προπονητικό έργο στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας αλλα απο έκει και πέρα παρουσίασε μια πτώση, θέλει μια επιτυχία κι αυτός για να μπορέσει να δουλέψει πάλι στο κορυφαίο επίπεδο.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε ακόμη μία διοργάνωση η Γερμανία αναμένεται να είναι ανταγωνιστική, χωρίς να αποτελεί παραδοσιακή δύναμη πάντα έχει αξιοπρεπή ομάδα που παλεύει και κάποιες φορές μπορεί να κάνει την έκπληξη, στόχος της είναι η οχτάδα και λογικά είναι το ταβάνι της εκτός αν κάνει κάποιο θαύμα, έχει παίκτες έμπειρους με καλές χρονιές στο κορυφαίο επίπεδο και πολύ δυνατή γραμμή ψηλών που αποτελεί το μεγάλο της όπλο.
Ηγέτης της είναι το τεράστιος Dirk Nowitzki (μπορεί να ακούγεται ιερόσυλο προς κάποια ιερά μπασκετικά "τέρατα" του παρελθόντος, άλλα εμείς πιστεύουμε πως είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών), συνεπής πάντα με την εθνική του ομάδα, ποτέ δεν αρνήθηκε να την βοηθήσει, ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς απο το 1998 και σίγουρα απο τους πληρέστερους ψηλούς στην ιστορία του ΝΒΑ στα 37 του πια θα κάνει τη τελευταία του εμφάνιση και θέλει να οδηγήσει την ομάδα στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, δίδυμο του στους ψηλούς ο Tibor Pleiss που μετά απο πολύ καλές εμφανίσεις στη Euroleague ήρθε η  ώρα να ακολουθήσει το Αμερικάνικο όνειρο του, πύργος ύψους 2.16 με καλή τεχνική και καλά τελειώματα κοντά στο καλαθι θα πλαισιώσει τον μεγάλο Dirk, την οργάνωση της ομάδας αναλαμβάνει ο τρίτος NBAερ της παρέας Dennis Schroder ο παίκτης των Ατλάντα Χοκς είναι επιθετικό όπλο και δίνει το ρυθμό, υπάρχουν ακόμα οι πολύ έμπειροι σε επίπεδο Euroleague Heiko Schaffartzik, Robin Benzing, Anton Gavel (γνωστός απο τη θητεία του στον Άρη). Σημαντική απουσία ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα Maik Zirbes που λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός.Προπονητής είναι ο Chris Fleming μετά απο τις μεγάλες επιτυχίες με τη Μπάμπεργκ ανέλαβε την εθνική ομάδα στην οποία έχει δώσει ταυτότητα και προσανατολισμό,καλός προπονητής που ψάχνει την μεγάλη ευκαιρία.


ΤΣΕΧΙΑ: Μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός οτι τοποθετούμε τη Τσεχία τόσο ψηλά, έχει όμως καλή ομάδα και δύο παίκτες τοπ επιπέδου, αφου βρίσκεται και σε βατό όμιλο η πρόκριση στην οχτάδα είναι πολυ πιθανή, o Jan Vesely είναι ο καλύτερος παίκτης της, αφου ο coach Obradovic κατάφερε να τον κάνει σέντερ μπορούμε να μιλάμε για έναν απο τους ποιοτικότερους της Ευρώπης,παρά τα 2,13 είναι εκπληκτικά αθλητικός και επιθετικά ολοκληρωμένος, μεγάλη του αδυναμία είναι οι ελεύθερες βολές, δίπλα του ο δεύτερος σταρ της ομάδας Tomas Satoransky ο δίμετρος πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα παρά το νεαρό της ηλικίας έχει εμπειρία απο το υψηλό επίπεδο κι' επίσης πολλά αθλητικά προσόντα, οι δυο τους συνθέτουν ένα δίδυμο που θα το ζήλευαν πολλοί, άξιοι αναφοράς πάντως και με πολύ σημαντικό ρόλο είναι ο νατουραλιζέ Blake Schilb όπως και οι 35αρηδες αλλά πολύ έμπειροι και ποιοτικοί Lubos Barton και Jiri Welsch. Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει κάποια απουσία που να στοιχίζει αφου όλοι όσοι πρέπει θα αγωνιστούν κανονικά. Στην άκρη του πάγκου ο Ισραηλινός Ronen Ginzburg έχει συνδέσει το όνομα του με τη Νίμπουργκ  χωρίς να είναι πολύ γνωστός άλλα είναι καλός προπονητής  και έχει δημιουργήσει ένα καλό επιθετικό συνολό.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Οι Φινλανδοί είναι η ομάδα που έχει παρουσιάσει την μεγαλύτερη μπασκετική πρόοδο τα τελευταία χρόνια,έχουν δουλέψει πολύ και οι κόποι τους φαίνεται να ανταμοίβονται, οι δυο σερί ένατες θέσεις στα προηγούμενα Ευρωμπάσκετ ήταν μεγάλες επιτυχίες και φέτος θέλουν κρυφοκοιτάξουν την είσοδο στους οχτώ που θα είναι και η μεγάλη τους υπέρβαση. Αστέρι της ομάδας είναι ο Petteri Koponen που αγωνίζεται στη Χίμκι, πλέι μέικερ πολύ υψηλού επιπέδου εξαιρετικός σουτέρ και οργανωτής με μια μπασκετικη"αλητεία" που γοητεύει, ψάχνει το κάτι παραπάνω και σε προσωπικό επίπεδο (έχουμε τονίσει πολλές φορές οτι θα ήταν τέλεια επιλογή για τις μεγάλες Ελληνικές ομάδες), σημαντικός κρίκος της  είναι ο γνωστός μας απο την θητεία του σε Μαρούσι και Καβάλα Shawn Huff, αξιόπιστος σουτέρ και αρκετά σκληρός αθλητής, θα πρέπει να προσέξουμε και τους δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες απο Ελληνικούς συλλόγους, τον Roope Ahonen που θα αγωνίζεται στον Κολοσσό Ρόδου και τον Matti Nuutinen που θα στελεχώσει τον Αρκαδικό.Απουσίες σημαντικές δεν έχει, προπονητητής είναι Henrik Dettmann που απο φέτος θα καθοδηγεί παράλληλα και την Τουρκική Μπεσίκτας, γνωστός απο τη θητεία του στην εθνική Γερμανίας απο το 1997 εώς το 2003 με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002.


ΓΕΩΡΓΙΑ: Οι γεωργιανοί εμφανίζονται σαν μια πολυ καλά δουλεμένη ομάδα, έχουν ποιοτικούς παίκτες και πολύ ταλέντο, ειδικά στους ψηλούς εμφανίζονται γεμάτοι και ποντάρουν στη ρακέτα τους, οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν θα αποτελλεσει έκπληξη καθώς είναι ομάδα ικανή για όλα, την θεωρούμε σαν την πιο πιθανή να κάνει ζημιές. Αστέρι της είναι o φόργουορντ/σέντερ Zaza Pachulia, μια ολόκληρη καριέρα στο ΝΒΑ απο το 2003 ο 31 έτων ύψους 2.11 αθλητής είναι εξαιρετικά ποιοτίκος και έμπειρος, στο πλευρό του έχει παίχτες επιπέδου Euroleague με πολλές παραστάσεις απο το κορυφαίο επίπεδο όπως ο γίγαντας γνωστός μας απο τη θητεία τους σε Παναθηναϊκο και Ολυμπιακό Giorgi Shermadini, ο Tornike Shengelia της Λαμποράλ Κούτσα, ο Victor Sanikidze που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ιταλία και ο νατουραλίζε Αμερικάνος πρώην πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα Jakob Pullen που αναλαμβάνει την οργάνωση.Προπονητής είναι ο Igor Kokoskov, o 43χρονος Σέρβος μπορεί να αποτελέσει τον νέο μεγάλο Ευρωπαίο κόουτς καθώς έχει εργαστεί σαν βοηθός σε πολλες ομάδες του ΝΒΑ (Ντιτρότ Πίστονς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Φοίνιξ Σανς, Κλιβελαντ Καβαλίερς,Ορλάντο Μάτζικ) και τώρα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ των Γιούτα Τζάζ, είναι θέμα χρόνου να αναλάβει πρωτος προπονητής σε ομάδα του ΝΒΑ γι αυτό δεν προχώρησε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό φέτος το καλοκαίρι.

 
ΠΟΛΩΝΙΑ: Οι Πολωνοί έχουν ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές, έχουν δυσκολο έργο αλλα μπορούν να περάσουν τη πρώτη φάση κι ανάλογα τον αντίπαλο να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω χωρίς να έχουν να χάσουν κατί, έχει εμπειρία πια καθώς πολλοί παίκτες έχουν αγωνιστεί στην Euroleague με της Πολωνικές ομάδες χωρίς όμως να παρουσιάσουν κατι εξαιρετικό. Σταρ της ομάδας είναι ο σέντερ Marcin Gortat o 31χρονος άσσος αγωνίζεται στο ΝΒΑ απο το 2007 και τα τελευταία χρόνια έχει εκτιναχθεί η απόδοση του, όλη η ομάδα στηρίζεται σ'αυτόν με τα θετικά και τα αρνητικά που προσφέρει αυτό, στήριγμα του είναι ο γνωστός μας νατουραλιζέ A.J Slaughter o πρώην γκάρντ του Παναθηναϊκού είναι αρκετά ασταθής αλλα στη μέρα του μπόρει να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα με το τρίποντο του, σημαντικοί για την ομάδα είναι και οι Ponitka, Kulig, Zamojski.
στον πάγκο της κάθεται ο Αμερικανός Mike Taylor που έχει εργαστεί στη Γερμανική Ούλμ και στη Θυγατρική των Σέλτικς στη D-league.



ΙΣΡΑΗΛ: Δεν είναι πια η ομάδα που ήταν κάποτε, ούτε παρουσιάζει τους παίχτες που είχε στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάποια επιτυχία και θα προσπαθήσει φέτος να το αλλάξει αυτό, στόχος είναι περάσει την πρώτη φάση και να βρέθει στα νοκ άουτ και εκεί χωρίς άγχος να προσπαθήσει να κάνει ένα μικρό θαύμα, κουμανταδόρος της ομάδας είναι ο πολύ καλός Gal Mekel που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς και πέρσι πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Euroleague με τη φανέλα της Νίζνι,φέτος θα αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα, είναι πολύ κάλος σκόρερ κι επιθετικά θα καθοδηγήσει την ομάδα, ανάλογο ρόλο θα έχει κα οι ΝΒΑερ Omri Casspi, o άσσος των Σακραμέντο Κινγκς έχει ηγετικό ρόλο στην εθνική που πολλες φορές αγωνίζεται και ως τεσσάρι σε πιο ευέλικτα σχήματα, άξιοι αναφοράς είναι και οι Eliyahu, Ohayon που είναι αθλητές επιπέδου Euroleague, άλλα και ο νατουραλίζε σέντερ D'or Fischer που δίνει ύψος, αθλητικότητα και τελειώματα κοντά στο καλάθι.στον πάγκο βρίσκεται ο Erez Edelstein που δεν αποτελεί κάτι εξαιρετικό κι έχει κοουτσάρει στο παρελθόν τη Χάποελ Τελ Αβίβ.


ΡΩΣΙΑ: Η πλέον παρηκμασμένη ομάδα του παγκοσμίου μπάσκετ, οι Ρώσοι έχουν πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα με αποκορύφωμα την απογοητευτική 21η θέση στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, στόχος είναι να μην ζήσουν κάτι παρόμοιο και φέτος κι αν είναι δυνατόν να μπορέσουν να περάσουν τον όμιλο, το ρόστερ τους δεν γεμίζει το μάτι καθώς δεν υπάρχει κατι το πολύ ποιοτικό, σ' ένα σύνολο χωρίς ονόματα θεωρούμε πως το αστέρι θα είναι ο Vitaly Fridzon, καλός σκόρερ φοβερός σούτερ, λίγο αδικημένος στην ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας στην οποία αγωνίζεται, μπορεί να οδηγήσει επιθετικά την ομάδα, κοντά του θα είναι ο συμπαίχτης του στην ΤΣ.Σ.ΚΑ Andrey Vorontsevich που δίνει ποιότητα στο "4" είναι απο τους κορυφαίους Ευρωπαίους στη θέση αυτή, αν δεν υπήρχαν και οι σοβαροί τραυματισμοί θα βρισκόταν σίγουρα σε άλλο επίπεδο, σημαντικοί θα είναι και οι έμπειροι Monya, Ponkrashov και Antonov. Παρά την μεγάλη πτώση όμως για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να τονίσουμε τις σοβαρές απουσίες που έχει η ομάδα που σίγουρα θα την βοηθούσαν να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα, εκτός διοργάνωσης έμειναν λοιπόν οι Timofey Mozgov, Alexey Shved και Sasha Kaun, ενώ αποσύρθηκε απο την ενέργο δράση ο αστέρας της ομάδας Andrei Kirilenko. Στον πάγκο πάντως έχει καλό προπονητή,o Evgeniy Pashutin είναι με διαφορά ο κορυφαίος Ρώσος τεχνικός, έχει εργαστεί στην ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας καθώς και τις Ούνιξ Καζάν (στην οποία δουλεύει παράλληλα και αυτη τη περίοδο) και Λοκομοτίβ Κούμπαν με τις οποίες κατέκτησε δυο φορές το Eurocup.




ΒΕΛΓΙΟ: Κι' όμως οι Βέλγοι έχουν καλή ομάδα, στα φιλικά παρουσίασαν ενα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και γενικότερα τα τελευταία χρόνια δείχνουν πως βαδίζουν στο σωστό δρόμο, στόχος αποτελούν τα νοκ άουτ κι απο εκεί και πέρα οτι καλύτερο προκύψει, παίκτης με την έννοια στάρ δεν υπάρχει, αυτός που ξεχωρίζει είναι γκάρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού Matt Lojeski, ιδιαίτερα αθλητικός παίκτης με σταθερό σούτ απο μακρινή απόσταση έχει τον ηγετικό ρόλο, μαζί του συμπληρώνουν μια τριάδα ποιοτικών παικτών οι Van Rossom (πλέι μέικερ της Βέαλένθια) και Hervelle (φόργουορντ της Μπιλμπάο που έχει αγωνιστεί μια πενταετία και στη Ρεάλ Μαδρίτης), το υπόλοιπο ρόστερ αποτελείται απο αθλητές εργάτες που κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά. Προπονητής είναι ο Eddy Casteels, o Βέλγος τεχνικός έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες τις πατρίδας του κι έχει κατακτήσει τρία πρωταθήματα.




ΛΕΤΟΝΙΑ: Μια ομάδα πολύ δύσκολη, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε και να χάσει επίσης απο οποιονδήποτε, την χαρακτηρίζει μεγάλη αστάθεια και αν προσθέσουμε και τις απουσίες θα είναι μεγάλο αίνιγμα,ο όμιλος της είναι σχετικά βατός και με αγώνες στην έδρα της αναμένεται να περάσει στην επόμενη φάση, είναι σύνολο που δεν έχει κάποιον στάρ λόγω απουσιών αλλά εμφανίζεται σε εξαιρετική κατάσταση ο Kaspars Berzins, ο ύψους 2.11 σέντερ που απο φέτος θα αγωνίζεται στη Νίζνι είναι εξαιρετικός παίκτης με μεγάλη εμπειρία και επιθετικά θα οδηγήσει την ομάδα, σημαντικος είναι ο γνωστός μας απο την περσινή θητεία του στον Παναθηναϊκο Janis Blums κλασικός σουτέρ που αν είναι στη μέρα του μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στην κακή του μέρα όμως είναι πρόβλημα για την ίδια του την ομάδα, μεγάλη βοήθεια θα δώσουν και οι έμπειροι Dairis Bertans, Janicenoks, Strelnieks λαθώς και νεαρός πλέι μέικερ της Ζαλγκίρις Κάουνας Kaspars Vecvagars. Απουσίες έχει πολύ σημαντικές με πρώτη και καλύτερη τον Danis Bertans της Λαμποράλ Κούτσα, εκτός θα είναι επίσης και οι Kuksiks, Silins και Porzingis. Ένα απο τα μεγάλα όπλα της είναι ο προπονητής της, o Ainars Bagatskis, σπουδαιός σαν αθλητής ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία και σαν κόουτς, με μεγαλύτερο του παράσημο την δημιουργία της εκπλήκτικής Νίζνι που εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν με την πορεία της στην Euroleague.


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Υπο άλλες προϋποθέσεις θα μιλούσαμε για ομάδα οχτάδας, οι Ουκρανοί αφου παραιτήθηκαν απο οικοδεσπότες λόγω της τραγικής κατάστασης της χώρας θα αγωνιστούν και με πολλές απουσίες, στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και με τα δεδομένα που υπάρχουν ίσως πρόκειται και για υπέρβαση, σε μια ομάδα με τόσες απουσίες πιο υπολογίσμος παίκτης μοιάζει να είναι ο Kyrylo Fesenko, ο γίγαντας με τα 2.16 του γεμίζει τη ρακέτα ενώ είναι αρκετά ποιοτικός παίκτης,έχει περάσει μια πενταετία στο ΝΒΑ ενω απο τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται κάτω απο τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν,στήριγμα του θα είναι ο νατουραλιζέ Αμερικάνος πλέι μέικερ Jerome Randle, απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς καθώς η ομάδα είναι γεμάτη απο συμπληρωματικούς παίκτες χώρις κάτι ιδιαίτερο. Οι απουσίες βέβαια είναι πολλές εκτός έμειναν οι Pooh Jeter, Sergiy Gladyr, Oleksiy Pecherov, Sergii Lischuk, Viacheslav Kravtsov και Artur Drozdov. Προπονητής είναι ο Yevgen Murzin, δεν έχει πετύχει κάτι αξιόλογο στην καριέρα του αποτελεί απλα λύση ανάγκης.


FYROM: Ομάδα όχι για μεγάλα πράγματα, έχει μια ομοιογένεια αλλα ως εκεί τιποτα περισσοτερο, χαρακτηριστικο της είναι το καλό τρίποντο και μόνο αυτο επιδιώκουν χωρίς πολύ σκέψη, δεν μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα ίσως μια δυο νίκες να είναι επιτυχία. Καλύτερος παίκτης είναι ο Βετεράνος κι οτι πιο έμπειρο έχει να επιδείξει γενικότερα το σκοπιανό μπάσκετ, Vlado Ilievski, στα 35 του πια έχει αγωνιστεί 12 σεζόν στην Euroleague με παράσημο του την παρουσία του στη Μπαρτσελόνα, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Εφές,Τσιμπόνα,Σιένα,Ρόμα, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Λοκομοτίβ Κούμπαν και Τσεντεβίτα.Σημαντικοί στο πλευρό του είναι ο Αμερικάνος Richard Hendriks που θα αγωνίζεται πλέον στη Μάλαγα κι έχει αγωνιστεί σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Λοκομοτίβ Κούμπαν, είναι δίμετρος φόργουορντ/σέντερ με χαρακτηριστικά του την δύναμη και την αθλητικότητα.Σημαντική απουσία θα είναι ο στάρ της ομάδας Pero Antic, ενώ στο πάγκο κάθεται ο πιο νέος και πιο άπειρος προπονητής της διοργάνωσης, ο Marijan Srbinovski, που ανέλαβε εδω και σχεδόν δύο μήνες.


ΒΟΣΝΙΑ: Ομάδα που αδικείται απο τις απουσίες, αν ήταν πλήρης θα έκανε ζημιές τώρα όμως με τα αστέρια της να απουσιάζουν το μόνο που μπορεί να κάνει έιναι να προσπαθεί να αποφύγει τους διασυρμούς κι αν πετύχει καμιά νίκη να είναι επιτυχία, στο ρόστερ ξεχωρίζει ο Nemanja Gordic έμπειρος γκάρντ έχει αγωνιστεί τρείς χρονιές στην Euroleague Παρτιζάν,Ρόμα και Τσεντεβίτα στην οποία ανήκει και σήμερα, δίπλα του ο δυναμικός σέντερ Elmedin Kikanovic που θα αγωνίζεται στην Άλμπα Βερολίνου και ο νατουραλιζέ Αμερικανός Alex Renfroe που αγωνιζόταν στην Άλμπα και φέτος θα βρεθεί στη Μπάγερν Μονάχου, είναι εξαιρετικός σκόρερ καλός οργανωτης και παίκτης υψηλού επιπέδου δεν τον τοποθετουμε όμως σαν ηγέτη της ομάδας επειδή δεν είναι γηγένης παίκτης. Οι απουσίες πολλές και μεγάλες, όλα τα αστέρια της ομάδας έχουν τεθεί εκτός, Nihad Djedovic, Mirza Teletovic και Jusuf Nurkic θα λάμψουν με την απουσία τους καθιστώντας πλέον την ομάδα την πιο αδύναμη του ομίλου. Προπονήτης ο γνωστός μας Dusko Ivanovic, κάποτε ήταν πολλά υποσχόμενος, έχτισε την μεγάλη Ταού της προηγούμενης δεκαετίας και στη συνέχεια ανέλαβε την μεγάλη πρόκληση της Μπαρτσελόνα, η αποτυχία ήταν μεγάλη και δεν μπόρεσε ουσιαστικά ποτέ να επανέλθει, ο Παναθηναϊκός του έδωσε την περασμένη σεζόν την ευκαιρία για την μεγάλη επιστροφη στο τοπ επίπεδο αλλά ποτέ δεν κατάφερε να την εκμεταλευτεί, προπονητής μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας και "ξεροκέφαλος" πολλές φόρες καθώς ακόμα κι οταν το πλανό δεν έχει επιτυχία δεν το αλλάζει, βασίζεται στο ατομικό ταλέντο χωρίς να έχει ουσιαστική προσφορά απο τον πάγκο.


ΕΣΘΟΝΙΑ: Για τους Εσθονούς και μόνο η συμμετοχή τους στη διοργάνωση μπόρει να είναι επιτυχία, δεν είναι ομάδα για κάτι μεγάλο αλλα στον βατό όμιλο που βρίσκεται δεν θα αποτελέσει και μεγάλη έκπληξη αν τελικά τους δούμε στα νοκ άουτ, πάντως αντικειμενικός στόχος είναι να μην τερματίσουν τελευταίοι, πιο γνωστός πάικτης της ομάδας είναι ο Kristjan Kangur αρχηγός της ομάδας αυτός που κάνει την βρώμικη δουλειά και θα πεσει στη φωτία για το σύνολο,μεγάλο του προσόν τα επιθετικά ριμπάουντ, είναι γνωστός μας απο την καριέρα του στην Ιταλία καθώς αγωνίζεται στη Βαρέζε ενώ έχει αγωνιστεί τρέις σεζόν στην Euroleague με Βιλερμπάν, Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο, στο πλεύρο του έχει τον Sander Vene της Ζαλγκίρις που δίνει ποιότητα και μακρινό σούτ, οι υπόλοιπη ομάδα αποτελείται απο παίκτες εργαλεία, σημαντική απουσία δεν υπάρχει, ενώ προπονητής είναι ένας πολύ παλιός μας γνώριμος ο Tiit Sokk, o μυστακοφόρος πλέι μέικερ που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκο στις αρχές της δεκαετίας του '90 δεν έγινε προπονητής ανάλογος της αθλητικής του αξίας, είναι ομως αξιοπρεπής κόουτς και ίσως οτι καλύτερο υπάρχει στη χώρα του.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 26 χρόνια μετα την τελευταία παρουσία της η Ολλανδία είναι και πάλι εδώ,χωρίς καμιά μπασκετική παράδοση θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση που είναι κάποιες νίκες, δεν είναι κακή ομάδα προσπαθεί πολύ και δίνει τα πάντα, καλύτερος της πάικτης είναι ο Henk Norel, σέντερ με ύψος 2.11 έγινε ντράφτ απο την Μινεσότα αλλα δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ, έχει όμως μια σταθερά καλή παρουσία στο Ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς έχει αγωνιστεί σε Μπανταλόνα, Αλικάντε και απο το 2012 βρίσκεται σταθερά στο ρόστερ της Σαραγόσα, καλός επιθετικός ψηλός με καλό σουτ και καλό τρέξιμο του γηπέδου με μεγάλες αμυντικές αδυναμίες πάντως, αξιοπρόσεκτοι δίπλα του θα είναι οι δύο παίκτες του Ρεθύμνου ο "παλιός" σέντερ Roeland Schaftenaar που έκανε πολύ καλή σεζόν στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ο "νέος" γκάρντ Charlon Kloof που είναι εξαιρετικός σκόρερ και πηγή κινδύνου για οποιαδήποτε άμυνα,προπονητής της ομάδας είναι ο Toon Van Helfteren μπορεί το όνομα του να μην μας λέει πολλά, άλλα είναι θρύλος του Ολλανδικού μπάσκετ, ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική και καλύτερος προπονητής της χώρας.



ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η πρωτάρα ομάδα της διοργάνωσης, θα κάνει τη παρθενική της εμφάνιση καθώς δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε Ευρωμπάσκετ, είναι άτυχη γιατί θα συμμετάσχει στον πιο δύσκολο όμιλο και αν καταφέρει να πετύχει έστω μια νίκη θα πρόκειται για υπέρβαση, αστέρι της ομάδας είναι ο Jon Arnor Stefansson, ο 32χρονος γκάρντ είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο μπάσκετ της χώρας, καλός σουτέρ και σκληρός αμυντικός έχει κάνει πολύ καλή καριέρα αγωνιζόμενος σε Ισπανία με τις Γρανάδα,Βαλένθια, Σαραγόσα και Μάλαγα, σε Ιταλία με Ρόμα, Νάπολι και Μπενετόν Τρεβίζο, έκανε κι ένα πέρασμα απο το ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς χωρίς όμως να αγωνιστεί ούτε ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος πιο γνωστός αθλητής στην ομάδα, ενδιαφέρον για εμάς θα έχει ο Hordur Vilhjalmsson ο οποίος απο τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα Τρίκαλα.Προπονητής είναι ο άσημος Καναδός Craig Pedersen, άγνωστος στο ευρύ κοινό, εργάζεται σε ομάδα της Δανίας και είναι λάτρης της άμυνας, μεγαλύτερη του επιτυχία είναι η πρόκριση της Ισλανδίας στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©