Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 85-65, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ FIBA !!!!!

Η Εθνική μας ομάδα στηριζόμενη στη δύναμη της ρακέτας και με τους Έλληνες ψηλούς να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν ξεκίνησαν επιτυχημένα το Ευρωμπάσκετ με νίκη απέναντι στα Σκόπια.

Το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο με τους Σκοπιανούς να προηγούνται με 7-1 αναγκάζοντας τον Φώτη Κατσικάρη να ζητήσει τάιμ άουτ, η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή καθώς η Εθνική μας έκανε αυτό που έπρεπε, έτρεξε το ρυθμό με τον Νικ Καλάθη να είναι μπροστάρης,μοιράζοντας 5 ασίστ στη πρώτη περίοδο και να δημιουργεί καταστάσεις αιφνιδιασμού δημιούργησε ένα σερί 18-2 κάνοντας το σκορ 19-9 υπέρ μας, αυτό ήταν, το παιχνίδι μπήκε στο σωστό δρόμο με μια μικρή χαλάρωση στο τέλος να δεκαλέπτου το οποίο έληξε 23-16.
Το ξεκίνημα ήταν ίδιο και στη δεύτερη περίοδο με τους Σκοπιανούς να αντιδρούν και να μειώνουν 26-25 με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι επιπόλαιος και να κάνει συνεχόμενα λάθη, η είσοδος του Σλούκα άλλαξε και πάλι το ρυθμό υπέρ μας, έδωσε ώθηση με μακρινά σούτ και οδήγησε την Ελληνική ομάδα μπροστά στι ημίχρονο με 38-31.
Η τρίτη περίοδος ήταν καλύτερη για την εθνική μας καθώς δεν ξέφυγε στο σκορ, άλλα δεν άφησε και τους αντιπάλους να πλησιάσουν, ο Πρίντεζης είχε ρυθμό και οι διαφορές κυμαίνονταν απο 6 εώς 9 πόντους και τελικά να ολοκληρώνεται με υπέρ μας με 59-50.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν οι Μπουρούσης και Κουφός έστησαν πάρτι κάτω απο τα καλάθια η άμυνα έσφιξε κι άλλο με την διαφορά να εκτινάσετε πια πάνω απο τους 10 πόντους (62-50 με τρίποντο του Ζήση), πλέον όλα κυλούσαν ομάλα με την διαφορά μόνο να ανεβαίνει με αποκορύφωμα το 79-57, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστίκα με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με μεγάλη νίκη με 85-65.
Οι ψηλοί της εθνικής μας ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με τον Μπουρούση να έχει 16 με 10 ριμπάουντ, τον Κουφό 11 πόντους και 11 ριμπάουντ,τον Πρίντεζη 18 πόντους απο τους περιφερειακούς ξεχώρισαν οι Καλάθης με 7 πόντους 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ , καθώς και ο Σλούκας με 9 πόντους και απόλυτη ευστοχία με 4 στα 4  σούτ(3 στα 3 δίποντα και 1 στο 1 τρίποντο).
Η ομάδα των Σκοπίων δεν έδειξε κάτι αξιόλογο καθώς ο μόνος τρόπος για να απειλήσει ήταν τα τρίποντα καθώς σημείωσε 12, πάντως αξίζει να σημειώσουμε οτι οι Σκοπιανοί ήταν πολύ προκλητικοί, ιδιαίτερα όταν αποδοκίμασαν τον Εθνικό μας ύμνο, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να μαζέψει το χαϊδεμένο παιδί της FIBA !!!!

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 16 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Περπέρογλου, Σλούκας 9 (1), Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9. 

ΣΚΟΠΙΑ:Ιλιέφσκι 5 (1), Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20 (4), Στογιανόφσκι Β. 13 (2), Στογιανόφσκι Ντ. 5 (1), Σιμονόφσκι 6 (2), Μπλαντενόφσκι, Τραϊκόφσκι 6 (2), Γκουρτόσκι 3, Χέντριξ 2, Σαμαρτζίσκι 5.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©