Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 79-68 !!!

Και μαθηματικά βρίσκεται στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ η εθνική μας ομάδα, σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης νίκησε 79-68 την Γεωργία και το μόνο που απομένει είναι η διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου στα επόμενα δύο παιχίδια.

Όπως και στους προηγούμενους αγώνες η διεθνείς μας μπήκαν στο γήπεδο νωχελικά δίνωντας την ευκαρία στους αντιπάλους τους να προηγηθούν 8-5, αυτό ήταν, η εθνική γκάζωσε και με ένα σερί 9-0 πέρασε μπροστά 14-8, στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το υπόλοιπο δεκάλεπτο με την διαφορά να εκτινάσεται στο 23-10 και τελικά η περίοδος να τελειώνει 25-15 υπέρ μας.
Η συνέχεια ήταν καταιγιστική, με ένα τρομερό ποσοστό τριπόντων (9 στα 12 στο ημίχρονο) η Ελληνική ομάδα συνέχισε να ανεβάζει την διαφορά για να φτάσει στην λήξη του ημιχρόνου να προηγείται με 28 πόντους διαφορά 50-22.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό, οι διεθνείς μας έχοντας καθαρίσει την υπόθεση νίκη εμφανίστηκαν χαλαροί κι έδωσαν το δικαίωμα στους Γεωργιανούς να επιτεθούν και μείωσουν τη διαφορά στους 13 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου 61-48.
Ίδια ακριβώς εικόνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, η εθνίκη μας είχε χάσει πια τον ρυθμό της και οι Γεωργιανοί έβγαλαν μαχητικότητα και προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, η εμπειρία όμως της Ελληνικής ομάδας δεν τους επέτρεψε να μειώσουν κι άλλο και συνέχως διατηρούνταν μια διαφορά ασφαλείας για να έρθει εύκολα το τελικο 79-68.
Κορυφαίος για την εθνική μας ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους και 8 ασίστ, ενλω τον ακολούθησαν οι Αντετοκούμπο και Κούφος με 12 πόντους και ο Ζήσης με 11.
Απο τους Γεωργιανούς που απογοητεύουν και δείχνουν πως χάνουν το "τρένο" της πρόκρισης πάλεψε ο Shengelia με 20 πόντους.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 4, Ζήσης 11, Σπανούλης 2, Καλάθης 19, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8, Κουφός 12, Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Pullen 4, Pachulia 4, Tsintsadze 5, Shermadini 9, Sanadze 2, Markoishvili 11, Sanikidze 10, Burjanandze 3, Shengelia 20.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©