Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

NIKH 67-62 ΚΑΙ EUROBASKET ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!!!

Με όπλο γι' ακόμη μία φορά την σκληρή άμυνα η Εθνική μας ομάδα έκανε το 3 στα 3 στο τουρνουά "Ακρόπολις" νικώντας την Λιθουανία με 67-62.
Μπρόστα σε 10.000 κόσμο και σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα η Ελληνική ομάδα δείχνει οτι βρίσκεται πλέον στον σωστό δρόμο ενόψει Eurobasket και δημιούργει μεγάλες προσδοκίες, Πάλι η άμυνα ήταν οδηγός ενώ και η επίθεση κατα διαστήματα έδειξε να δουλεύει καλά, αν και χρειάζεται δουλειά ακόμα για να βρεθεί χημεία, όπως κι έχθες με την Τουρκία η Έθνική μας μπήκε με τρομερή διαθεση και άνοιξε το σκόρ νωρίς στο 12-3, η αδυναμία όμως στα ριμπάουντ βοήθησε τους Λιθουανούς να πλησιάσουν και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει υπέρ μας 16-15.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η ίδια εικόνα με τις δύο ομάδες να μένουν κόντα στο σκόρ  με την Εθνική μας παρα την αστοχία της να μην χάνει την επαφή χάρη στην άμυνα της και το ημίχρονο να κλείνει ισόπαλο 31-31.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί πήραν κεφάλι στο σκόρ 39-35 δημιουργώντας προβληματισμό αλλα ενα γρήγορο σέρι έβαλε ξανά την Ελλάδα μπροστά με 44-41 κι αυτη η εικόνα έμεινε ως το τέλος της περιόδου η οποία έκλεισε 49-46.

Στη τελέυταία περίοδο η Εθνική μας άνοιξε το γήπεδο βρήκε λύσεις στην επίθεση και ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους 63-52, όπως κι εχθές όμως δεν διατήρησε την συγκέντρωση της κι ένα ξέσπασμα των αντιπάλων με μπροστάρη τον Maciulis έφερε την διαφορά στους 3 πόντους 63-60 μετατρέποντας το φινάλε σε θρίλερ, η απάντηση ήρθε άμεσα με ένα τρίποντο του Νικ Καλάθη ανεβάζοντας την διαφόρα στο 66-60 και το αποκορύφωμα ήταν το εντυπωσιακό κόψιμο του Γιάννη Αντετοκούμπο που "καθάρισε" το παιχνίδι.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Ήταν ένα δεύτερο σερί δυνατό φιλικό. Έχουμε τρία διαδοχικά δυνατά ματς στο Ευρωμπάσκετ. Η αντίδρασή μας ήταν καλή, παρά το πρόβλημα στα ριμπάουντ, το καλύψαμε, αναγκάζοντας τους αντιπάλους σε λάθη. Είχαμε κατοχές, ασίστ, ήταν σαν ένα παιχνίδι νοκ άουτ, μία μορφή αγώνα που θα βρούμε στους ομίλους. Έχουμε κενά που πρέπει να τα λύσουμε, ειδικά στην επίθεση, γιατί υπάρχει η νοοτροπία να παίξει η ομάδα άμυνα,Το ριμπάουντ είναι θέμα ομαδικό, ο Κουφός και ο Αντετοκούνμπο είναι κουρασμένοι, λογικό είναι αυτό. Θα πάμε έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ. Ένα κομμάτι θα είναι τα σχήματα με βάση και τους αντιπάλους και το πώς θα ανταποκριθούμε, για να έχουμε πλεονέκτημα. Το δεύτερο είναι όλοι να νιώθουν καλά με το ρόλο τους,Θα έρθουν στιγμές που πρέπει να πέσεις στο παρκέ για μία μπάλα, για μία άμυνα, για μία νίκη». 

ΕΛΛΑΔΑ:Μπουρούσης 8, Ζήσης 6, Σπανούλης 3, Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούμπο 10 (6 ριμπ), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.  

Για την Λιθουανία ξεχώρισαν ο Maciulis με 15 πόντους και ο Valanciunas με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©