Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΝΙΚΗ 62-58, ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ !!!

Όπως δεν "τρελαθήκαμε" απο μία νίκη επί της Ολλανδίας έτσι δεν θα τα βάψουμε και μαύρα από την κακή εμφάνιση απέναντι στην Τουρκία.
Η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση αυτή τη φορά απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά που παρουσιάστηκε πολύ καλή επιθετική εικόνα σήμερα η επίθεση κόλλησε μόλις στους 62 πόντους, το κέρδος ήταν η άμυνα η οποία καθήλωσε την Τουρκική ομάδα στους 58, είναι πάντως καλό στα δυνατά φιλικά να εμφανίζονται αυτές οι αδυναμίες και οποιαδήποτε κενά για να δουλέψει η ομάδα και να διορθωθεί, γι αυτό και φιλικά οπως αυτά των προηγουμένων ημερών με αντιπάλους επιπέδου Βοσνίας και την Ολλανδίας δεν βοηθούν.
Στα αγωνιστικά τώρα, το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν ονειρεμένο καθώς νωρίς βρέθηκε να προηγείται με 18-7 το οποίο έγινε 24-10 και συνέχισε εντυπωσιακά μέχρι το 33-20, κάπου εκεί ήρθε το black out και η Τουρκία ισοφάρησε σε 35-35, και με το τελευταίο καλάθι του Κουφού να είμαστε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο μόλις με 37-35.
 Η ίδια κακή είκονα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκόρ και τους Τούρκους να πέρνουν το προβάδισμα με 39-41, με την Εθνική να αντιδράει σε αυτο το σημείο για να περάσει μπροστά με 48-44 σκορ τρίτης περιόδου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελληνική ομάδα αντεπιτέθηκε και με όπλο της την καλή άμυνα αύξησε την διαφορά στους 9 πόντους 58-49, πάλι όμως δεν "καθάριζε" το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να επιστρέψουν και να μειώσουν σε 60-58 οδηγώντας σ'ένα φινάλε θρίλερ. Η λάθος απόφαση της Τουρκικής άμυνας να μην κάνει γρήγορο φάουλ στα τελευταία 18" έδωσε την δυνατότητα στους διεθνείς μας να "ξοδέψουν" τον χρόνο και να φτάσουν στα τελευταά 2" να εκτελούν βολές με τις οποίες ο Σπανούλης σφράγισε την νίκη με 62-58.
Καλύτεροι για την Εθνική μας ήταν οι Ζήσης και Πρίντεζης που είχαν απο 11 πόντους και ακολούθησαν οι Κουφός και Αντετοκούμπο που σημείωσαν απο 10, χαρακτηριστικό πάντως της Ελληνικής ομάδας που δημιουργεί προβληματισμό είναι και πάλι το πολύ κακό ποσοστό στα τρίποντα καθώς σημειώθηκαν μόλις 3 εύστοχα στις 20 προσπάθειες.
 Απο την ομάδα της Τουρκίας ξεχώρισαν ο Ersan Ilyasova με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Mahmutoglu me 12 πόντους.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι που βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί έγινε σε συνθήκες επίσημου παιχνιδιού, με πίεση. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία διαφορετική Τουρκία με πίεση στην άμυνα που σε αναγκάζει σε λίγες κατοχές, αλλά ανταποκριθήκαμε και γι’ αυτό είμαι ικανοποιημένος, γιατί τα καταφέραμε σε ένα ματς με κλειστό ρυθμό και χαμηλό σκορ. Πιέσαμε στην άμυνα στο δεύτερη ημίχρονο, ενώ είχαμε και το μαγικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου δεν νομίζω πως αντικατόπτριζε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Πιέσαμε σε κάθε μπάλα και χωρίς να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας στο δεύτερο ημίχρονο,Πιστεύω πως όσοι παρακολουθούν μπάσκετ, ξέρουν πως η άμυνα είναι που θα σε φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Μέσα από την άμυνα αρχίζουν οι συνεργασίες και ο ένας βοηθάει τον άλλον. Δείξαμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σε αυτό το κομμάτι θέλαμε να δέσουμε την ομάδα στην προετοιμασία». 

ΕΛΛΑΔΑ:Μπουρούσης 8 (8 ριμπ.), Ζήσης 11, Σπανούλης 9, Καλάθης 3, Περπέρογλου, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 10 (9 ριμπ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10 (8 ριμπ.), Πρίντεζης 11, Παπανικολάου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©