Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ Ο ZIZIC

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του φετινού καλοκαίριου, στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι πλέον γεγονός.


Καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 23χρονου (ύψος 2.08) Κροάτη σέντερ Ante Zizic ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει από τις 10/08/2020 ΕΔΩ, οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμφωνία και απέμενε μόνο η επίσημη ανακοίνωση για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή, κάτι που συνέβη σήμερα και πλέον η παρουσία του νεαρού αθλητή ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό την Ισραηλινή ομάδα.

Ο Zizic εμφανίστηκε στο προσκήνιο όταν αγωνιζόταν στη Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ την διετία 2014-2016, και σε πολύ μικρή ηλικία οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ομάδων, η Νταρουσάφακα (ή οποία αγωνιζόταν στην Euroleague) ήταν αυτή που κατάφερε να τον αποκτήσει τον Δεκέμβρη του 2016 και με τη φανέλα συμμετείχε στη κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση έχοντας μ.ο 9 πόντους και 6,7 ριμπάουντ σε 20 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στις Η.Π.Α για λογαριασμό των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους οποίους αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν.

Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε συνολικά σε 113 αναμετρήσεις κανονικής περιόδου (μ.ο 6 πόντους και 3,9 ριμπάουντ) καθώς και σε 8 αγώνες πλέι οφ (μ.ο 1,6 πόντους).

Πλέον με την παρουσία του η Μακάμπι ενισχύεται σημαντικά  καθώς δημιουργεί ένα εξαιρετικό δίδυμο στη θέση των σέντερ στην οποία υπάρχει ήδη ο Othello Hunter.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©