Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ !!!


Ο απόλυτος κυρίαρχος του Ελληνικού μπάσκετ, Παναθηναϊκός, επέστρεψε εκεί που πραγματικά ανήκει.


Στην κορυφή, καθαρά, δίκαια και χωρίς καμιά αμφισβήτηση οι πράσινοι προσέθεσαν ακόμη ένα πρωτάθλημα στην πλούσια συλλογή τους, φτάνοντας συνολικά τα 36, κάνοντας πάρτι στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου Ολυμπιακού νικώντας εύκολα 51-66 ολοκληρώνοντας μια σειρά στην οποία ήταν πολύ καλύτεροι και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει ευκολότερα στην κατάκτηση του ντάμπλ.

Η τελική αναμέτρηση των δύο μεγάλων αντιπάλων δεν σηκώνει πολύ σχολιασμό, εκτός απο τα πρώτα λεπτά που οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και με εύστοχα τρίποντα δημιούργησαν μια διαφορά 8 πόντων (11-3) σε κανένα άλλο σημείο δεν κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους, και θα μπορούσε πολύ ευκόλα η τελική διαφορά να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν η εισοδος των ερυθρόλευκων οπαδών δεν διέκοπτε την αναμέτρηση.

Γιατί όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου;

Πολύ απλά γιατι οι πράσινοι επιτέλους επένδυσαν και βασίστηκαν στο πλάνο ένος κανονικού προπονητή, ενός ανθρώπου με αξιόλογο βιογραφικό και με μεγάλη εμπειρία απο μεγάλο κλάμπ, ενός σοβαρού επαγγελματία που στην χώρα μας πολεμήθηκε όσο λίγοι, πραγματικα δεν θυμόμαστε άλλον προπονητή να έρχεται στην Ελλάδα και απο την πρώτη μέρα να δέχεται τόσο χυδαίο πόλεμο με τους χαρακτηρισμούς και την αμφισβήτηση να ξεπερνούν κάθε όριο σαν να ήταν κάποιος τυχαίος ουρανοκατέβατος που εμφανίστηκε απο το πουθενά και έκατσε στον πάγκο της ομάδας, απο την αυτή την σελίδα απο την πρώτη μέρα ο Xavi Pascual στηρίχτηκε, όπως θα στηριζόταν κάθε σοβαρός άνθρωπος που προσπαθέι να εργαστεί σε μια ξένη χώρα και να διαχειριστεί μια ομάδα που δεν έφτιαξε ο ίδιος και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να αποδώσει το μπάσκετ που θα ήθελε ο ίδιος.

Αυτός ο προπονήτης λοιπόν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του ντάμπλ, γιατί δεν ήταν μόνο το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας άλλα και το κύπελλο το οποίο κατακτήθηκε κάτω απο μεγάλες δυσκολίες (νίκη και πάλι μέσα στο Σ.Ε.Φ άλλα και νίκη μέσα στην Θεσσαλονική επι του Άρη που μόνο εύκολο κατόρθωμα δεν μπορεί να θεωρηθεί) κι αν στην Ευρωλίγκα δεν έπεφτε πάνω στην Φενέρ (με τον γνωστό τρόπο) οι πράσινοι θα είχαν σίγουρα θέση στο Final 4 της Πόλης.

Αυτόν τον αποκλεισμό διαχειρίστηκε άψογα ο Ισπανός τεχνικός και κατάφερε στους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος να παρουσιάσει μια ομάδα ψυχωμένη έτοιμη να δώσει απαντήσεις, πήρε το 100% απο κάθε παίκτη που εμφανίστηκε στο παρκέ με μεγαλύτερο παράσημο απ'ολα την εκπληκτική κατάσταση του Νίκου Παππά που επιτέλους κάνει αυτό που μπορεί και αποτελεί το μεγαλό κέρδος για το Ελληνικό μπάσκετ συνολικότερα, εμφάνισε καινούργια πράγματα στο γήπεδο όπως την τριάδα φόργουορντ Gabriel-Singleton-Gist που έκαναν "άβατο" την πράσινη ρακέτα και ανακάτεψε την "τράπουλα" τόσο πολύ που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν απαντήσεις, εκμεταλέυτηκε σε τεράστιο βαθμό το μεγάλο του ρόστερ (μπορεί οι πράσινοι να μην ήταν ορθολογικά χτισμένοι σαν ομάδα άλλα είχαν πολλούς ικανούς παίκτες που μπορόυν κάνουν την διαφορά σε μια σειρά) κάτι που δεν είχε  ο Ολυμπιακός ο οποίος στηριζόμενος στο δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη προσπάθησε να κάνει ότι έκανε όλη τη σεζόν με τον Pascual να είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει.

Η επόμενη μέρα βρίσκει πλέον τους πράσινους στην κορυφή, με απόλυτη ηρεμία να θέλουν να ενισχύσουν το φετινό οικοδόμημα και να σχεδιάσουν την επόμενη σεζόν έχοντας ως μεγάλο στόχο την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπής.

Στον Ολυμπιακό τωρα....

Οι ερυθρόλευκοι επανέρχονται σε μια κατάσταση που είχαν βιώσουν χρόνια... έμειναν χωρίς τίτλο παρά την εξαιρετική πορεία της ομάδας στην Euroleague και εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι στην σειρά των τελικών..

Απο την αρχή της χρονιάς είχαμε τονίσει πως ο Ολυμπιακός έχει έναν ισχυρό κορμό άλλα δεν είχε βάθος σαν ομάδα για να αντέξει ως το τέλος... 

Απο την περσινή σεζόν είχαμε πεί ότι ο coach Σφαιρόπουλος δεν είχε χτίσει σωστά τον Ολυμπιακό, δύο τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη είχαν οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό άλλα η ευτυχία της κορυφής δεν επέτρεψε στο τεχνικό επιτελείο να δεί τις αδυναμίες...

Το περσινό καλοκαίρι διακρίναμε τα ίδια λάθη, η ομάδα στηρίχτηκε και πάλι στο δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη χωρίς όμως να τους δώσει βοήθειες με αποτέλεσμα η εικόνα τους στους τελικούς να είναι αποκαρδιωτική, ναι μεν υπάρχει η δικαιολογία για τις απουσίες Lojeski και Hackett αλλα από επιλογή δεν αποκτήθηκε παίκτης στην θέση "4"  για να καλύψει τον Πρίντεζη όπως κι απο επιλογή δεν αποκτήθηκε παίκτης επιπέδου στην θέση "1" μετά το σοβαρό τραυματισμό του Hackett.

Όλα αυτά αναφέρονται επείδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία την μεγάλη κούραση, μιά κούραση που γνώριζαν εξαρχής ότι θα υπάρχει σε μια τόσο μεγάλη σεζόν άλλα δεν είχαν πάρει τα μέτρα τους για να την αντιμετωπίσουν... άρα η δικαιολογία αυτή δεν ισχύει καθώς υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι και πρέπει να δούν την αλήθεια για να μπορέσουν να δημιουργησούν την επόμενη μέρα..

Μια επόμενη μέρα που αναμένεται πολύ δύσκολη καθώς η ομάδα θα πρέπει να "απογαλακτιστεί" απο τον Βασίλη Σπανούλη και να μην κάνει τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός που ακόμη ψάχνει στα δύσκολα έναν Διαμαντίδη να τον καθοδηγήσει, πλέον στους ερυθρόλευκους υπάρχει και θέμα προπονήτη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει ακόμη μία ευκαρία αλλα με λιγότερη ανοχή ενώ το ρόστερ της ομάδας θα κριθεί εκ νέου με τους περισσότερους ξένους να αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Υ.Γ. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου τιμητική η εικόνα που υπήρχε κατά την διάρκεια των τάιμ άουτ στους τελικούς, με τον Μίλαν Τόμιτς να φωνάζει στους παίκτες και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο απλώς να κοιτάζει ανήμπορος να αντιδράσει...

Υ.Γ.2 Για το θέμα των επεισοδίων δεν αξίζει να γίνει κανένα σχόλιο κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, όσο δεν εφαρμόζονται θα είμαστε πάντα στο ίδιο κακόκουστο έργο θεατές.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου