Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015.... ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ Α')

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλάμβανε μόνο έξι αγώνες απο τους όμιλους Α' και Δ' και η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τους αγώνες των ομίλων Β' και Γ'.  Χαρακτηριστικό των σημερινών αναμετρήσεων οι μεγάλες εκπλήξεις, Βοσνία Εσθονία έκαναν τις πρώτες τους νίκες, ενώ Βέλγιο και Λετονία έσπασαν τα αήττητα της Λιθουανίας και Τσεχίας αντίστοιχα, μεγάλες δυσκολίες συνάντησε η Γαλλία απέναντι στην Πολωνία, ενώ φανταστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Φινλανδία και Ρωσία. Ας τα δούμε αναλυτικά:


Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ 81-79: H απόλυτη παιχνιδάρα, καταπληκτικό μάτς που τα είχε ολα και καθήλωνε ακόμη κι ανθρώπους που δεν παρακολουθούν μπάσκετ, μόνο τυχεροί πρέπει να αισθάνονται όσοι το είδαν. Δυο ομάδες που αρνούνταν πεισματικά να χάσουν, σε ολη την αναμέτρηση πήγαιναν πόντο-πόντο κι όταν τύχαινε κάποιος να ξεφύγει λίγο αμέσως ερχόταν κάποιο σερί και υπήρχε πάλι ισορροπία. Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες ήταν μάζι, ένα ξέσπασμα της Ρωσίας την έβαλε μπροστά με 16-11 και κράτησε μια μικρή διαφορά ως το τέλος του δεκαλέπτου 20-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Φινλανδοί αντεπιτέθηκαν πέρασαν μπρόστα αλλα και πάλι οι Ρώσοι χάρη στον Fridzon πήγαν προηγούμενοι στο ημίχρονο με 2 πόντους 38-36. Ίδια εικόνα και στη τρίτη περίοδο οι Ρώσοι έπαιρναν κάποιες διαφορές 4-5 πόντων κι αμέσως οι Σκανδιναβοί με μικρά σερί ισοφάριζαν ή περνούσαν μπροστά, τελικά οι Ρώσοι κράτησαν το προβάδισμα με 1 πόντο στο τέλος 64-63. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, ξέφευγε με 4 η Ρωσία, έκανε σερί η Φινλανδία και ξέφευγε κι αυτη με 4 πόντους με τη σειρά της,ως που να φτάσουμε στο 79-79 με 20" να απομένουν για το φινάλε, την κατοχή είχαν οι Φινλανδοί και οι Ρώσοι επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και να πάνε σε καθαρή άμυνα, αυτό ήταν το λάθος τους, ο Koponen κράτησε τη μπάλα και με ατομική προσπάθεια σκόραρε με 3" να απομένουν διαμορφώνοντας το τελικό σκόρ, οι Ρώσοι πρόλαβαν να στήσουν μια γρήγορη επίθεση άλλα δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι. Με αυτο το αποτέλεσμα οι συμπαθείς Σκανδιναβοί μπαίνουν και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης ενώ οι Ρώσοι φαίνεται να αποχαιρετούν τη διοργάνωση απογοητεύοντας.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Huff 10, Lee 4, Salin 16, kotti 7, Koponen 12, Nuutinen 4, Kaunisto 5, Ahonen 2, Wilson 2, Murphy 19.
ΡΩΣΙΑ: Zubkov 11, Pateev 1, Fridzon 22, Vyaltsev 5, Antonov 6, Monya 7, Khvostov 11, Ponkrashov 1, Vorontsevich 13, Kurbanov 2.


ΒΟΣΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ 86-84: Κι όμως οι Βόσνιοι έκαναν νίκη στη φετινή διοργάνωση και απέκτησαν και πιθανότητες πρόκρισης την οποία θα διεκδικήσουν στα τελευταία παιχνίδια, αντίθετα το Ισράηλ έχασε την πολύ μεγάλη ευκαρία να κάνει το 3 στα 3 και να καθαρίσει απο σήμερα τη υπόθεση πρόκριση. Στη πρώτη περίοδο οι Ισραηλινοί ήταν καταιγιστικοί, έχτισαν μεγάλη διαφορά που έφτασε και τους 15 πόντους και τελικα τελεώσε με 29-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Βόσνιοι έκαναν μια αντεπίθεση και μείωσαν προσωρινά στους 5 πόντους αλλα οι Ισραηλινοί δεν έχασαν τον έλεγχο και διατηρούσαν μια απόσταση κοντά στους 10 πόντους, όσους δηλαδη ολοκληρωθηκε και το δεκάλεπτο 45-35. Η τρίτη περίοδος ήταν γέματη ανατροπές το Ισραήλ έκανε ένα σερί κι ανέβασε τη διαφορά στους 16, οι Βόσνιοι όμως και πάλι έδειξαν σκληροί και οτι δεν τα παρατάνε μ' ένα δικό τους σερί γύρισαν το παιχνίδι για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με ισοπαλία 60-60. Συναρπαστικό το τέταρτο δεκάλεπτο με τους δύο να πηγαίνουν πόντο-πόντο και πότε να ξεφεύγει ο ένας, πότε ο άλλος, τελικά το Ισραήλ βρέθηκε μπροστά με 3 πόντους 75-72 όμως έκαναν το λάθος να μην κάνουν φάουλ με τον Kikanovic να τους τιμωρεί μ' ένα εκπληκτικό τρίποντο και να στέλνει το μάτς στην παράταση. Συγκλονιστικό και το έξτρα πένταλεπτο με τους Ισραηλινούς να χτίζουν μια διαφορά 7 πόντων και τους Βόσνιους και πάλι να απαντούν για να φτάσουμε στο 84-84, ένα καλάθι των Ισραηλινών δεν μέτρησε και ο Kikanovic και πάλι με λέι άπ αυτή τη φορά χάρισε τη τεράστια νίκη στην ομάδα του.
ΒΟΣΝΙΑ: Pasalic 3, Stipanovic 16, Sutalo 12, Gordic 22, Kikanovic 17, Milosevic 2, Renfroe 12, Albijanic 2.
ΙΣΡΑΗΛ: Yivzori 2, Dawson 1, Mekel 14, Eliyahu 14, Casspi 29, Limonad 6, Ohayon 6, Fischer 12. 


ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ 69-66: Δεύτερη φορά που τα χρειάστηκαν οι Γάλλοι μέσα σε τρείς μέρες, καθώς όπως φαίνεται δεν πήραν το μάθημα τους απο την Φινλανδία και σήμερα με την Πολωνία έπαιξαν και πάλι με τη φωτιά.Το ξεκίνημα ήταν νωχελικό και πήγαινε όπως το ήθελαν οι Πολωνοί,κακό παιχνίδι οι δυο ομάδες κοντά στο σκορ και το δεκάλεπτο τελείωσε μόλις 14-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πολωνοί μπήκαν δυναμικά αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους και αποκτώντας μια διαφορά 7 πόντων 23-16 , κάπου εκεί οι Γάλλοι ξύπνησαν και μ' ένα δικό τους σερί 12-0 προηγήθηκαν για να κλείσει το ημίχρονο υπέρ τους 30-26.στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά και με τον Πάρκερ να βρίσκει ρυθμό απέκτησαν μια διαφορά 8 πόντων με τους Πολωνούς όμως να επιστρέφουν και τελικα η τρίτη περίοδος να ολοκληρώνεται με τους Γάλλους μπροστά 52-47. Στην τελευταία περίοδο οι Γάλλοι μπήκαν για να καθαρίσουν το μάτς πηγαίνοντας τη διαφορα στους 9, όλα έδειχναν να τελειώνουν άλλα οι μαχητικοί Πολωνοί δεν τα παράτησαν, κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στους 2 πόντους 68-66, 25" πριν το τέλος, ο Πάρκερ παραλίγο να γίνει μοιραίος καθώς αστόχησε σε μία βολή και με την διαφορά στους 3 οι Πολωνοί ξεκίνησαν να κάνουν την τελευταία επίθεση, οι Γάλλοι προτίμησαν να παίξουν άμυνα και αυτο του βγήκε σε καλό, μάρκαραν σώστα τους αντίπαλους σουτέρ και η μπάλα έφτασε στον Gortat για να σούταρει τρίποντο, όπως ήταν λογικό ο Πολωνός σέντερ αστόχησε και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην τρίτη τους νίκη σε ισάρυθμα παιχνίδια καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση του ομίλου, απο τη άλλη οι Πολωνοί δεν έχασαν και τίποτα καθώς ήταν μια ήττα εντός προγράμματος και δεν τους βγάζει εκτός στόχων.
ΓΑΛΛΙΑ: Batum 4, Lauvergne 2, Kahudi 2, Parker 16, Fournier 2, Pietrus 2, De Colo 12 Diaw 9, Gelabale 12, Gobert 8.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Cel 4, Slaughter 9, Kulig 5, Ponitka 10, Waczynski 18, Gortat 10, Koszarek 4, Zamojski 2, Karnowski 2.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΓΑΛΛΙΑ                 6    +40
2.ΙΣΡΑΗΛ                5    +14
3.ΠΟΛΩΝΙΑ            5     +4
4.ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ       4     -21
5.ΒΟΣΝΙΑ                4     -29
6.ΡΩΣΙΑ                   3     -8



Δ' ΟΜΙΛΟΣ 

ΒΕΛΓΙΟ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 76-74: Άλλο ένα παιχίδι με συγκλονιστικό φινάλε, το εκπληκτικό Βέλγιο έσπασε το αήττητο της Λιθουανίας και κάνει όνειρα ακόμη και για την πρώτη θέση.
Στη πρώτη περίοδο οι ομάδες πήγαιναν μαζί ως το 8-8, οι Λιθουανοί όμως με ένα ξέσπασμα δημιούργησαν μια διαφόρα και πήγαν μπροστά στο δεκάλεπτο με 20-12. Ίδια εικόνα ως τα μισά της δεύτερης περιόδου με τους Λιθουανούς να έχουν σαν όπλο την ρακέτα τους να ξεφεύγουν στο σκόρ με 13 πόντους 34-21, κάπου εκεί οι Βέλγοι ανέβασαν ταχύτητα άνοιξαν το γήπεδο και με πολύ τρέξιμο επέστρεψαν κάνοντας ένα επιμέρους σκόρ 14-1 και έκλεισαν το ημίχρονο στην ισοπαλία 35-35. Το τρίτο δεκάλεπτο είχε διαφορετική εικόνα, το Βέλγιο με κεκτημένη ταχύτητα πήρε το προβάδισμα και διατηρούσε συνεχώς μια διαφορά 5-6 πόντων, οι Λιθουανοί έχοντας ως μοναδικό όπλο τους ψηλούς τους το μόνο που κατάφεραν ήταν μειώσουν στους 3, 57-54 στο τέλος της περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, οι δύο ομάδες εναλλάσονταν συνεχώς στο σκόρ και κανένας δεν μπορούσε να ξεφύγει, αυτό το κατάφεραν προσωρινά οι Λιθουανοί με ένα σερί 6-0, 2 λεπτά πριν το τέλος να προηγηθούν 74-68, έτσι ξεκίνησε και το θρίλερ, ο Tabu με τρίποντο μείωσε στους 3, οι Λιθουανοί κάνουν παιδαριώδες λάθος στην επαναφορά και ο Hervelle με ακόμη ένα τρίποντο ισοφαρίζει, το παιχνίδι παίρνει φωτιά και το άγχος καταβάλει και τους δύο, δεν σημειώνεται άλλος πόντος στην αναμέτρηση, ο Kalnietis παίρνει πάνω του την τελευταία προσπάθεια και είναι άστοχος, οι Βέλγοι τρέχουν το γήπεδο σε μόλις 4" ο Van Rossom αστοχεί και ο Lojeski σπρώχνει την μπάλα στο καλάθι, κανείς δεν ξέρει αν πρέπει να μετρήσει, οι διαιτητές αφου χρησιμοποιούν το replay αποφασίζουν πως είναι έγκυρο και οι Βέλγοι πανηγυρίζουν. Πάντως για να λέμε τη αλήθεια είναι τόσο οριακή φάση που μετά απο πολλες επαναλήψεις κάνεις δεν μπορεί να αποφασίσει αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι και οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές.
ΒΕΛΓΙΟ: Bosco 2, Van Rossom 13, Hervelle 11, Mwema 10, Tabu 16, Tumba 2, Lojeski 22.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Kalnietis 7, Maciulis 4, Seibutis 4, Sabonis 10, Jankunas 13, Valanciunas 25, Kuzminskas 7, Milaknis 2, Lekavicius 2.



ΛΕΤΟΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ 72-65: Σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα η Λετονία εκμεταλεύτηκε την εδρα και νίκησε την αήττητη ως εκέινη τη στιγμή Τσεχία βάζοντας πλώρη ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου, το ξεκίνημα το αγώνα ήταν ιδανικό για τους Τσέχους με Vesely και Satoransky να οδηγούν, ήταν μπροστά με 22-17, στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν και οι Λετονοί μ' ένα ξέσπασμα προσπέρασαν και με τον Blums βρίσκει το χέρι του πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 40-33. Η τρίτη περίοδος ήταν τραγική, κακό μπάσκετ, μεγαλη αστοχία και το σκόρ μόλις στο 11-9 υπέρ της Λετονίας αποτέλεσμα δεκαλέπτου 51-42. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, οι Λετονοί οδηγούσαν συνέχεια το σκόρ και οι Τσέχοι με τον Vesely φορτωμένο με φάουλ δεν μπορούσαν να βρούν λύσεις, το τελικό 72-65 ήρθε φυσιολογικά χωρίς κάποια συγκλονιστική εξέλιξη. Οι Λετονοί πλέον με αυτη την νίκη κρυφοκοιτάζουν την πρώτη θέση του ομιλού στηριζόμενοι στη δύναμη της έδρας κι έχοντας μπροστά τους δύο αγώνες με τις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου ( Ουκρανία και Εσθονία). Οι Τσέχοι απο την άλλη μπαίνουν σε περιπέτειες καθώς ακολούθουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια γι αυτούς με Βέλγιο και Λιθουανία.
ΛΕΤΟΝΙΑ: Mejeris 2, Freimanis 6, Blums 14, Bertans 9, Timma 7, Janicenoks 6, Strelnieks 11, Berzins 11, Meiers 6.
ΤΣΕΧΙΑ: Auda 7, Pumprla 6, Satoransky 22, Jelinek 2, Schilb 11, Vesely 17.



ΕΣΘΟΝΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ 78-71: Η Εσθονία έκανε νίκη στο Ευρωμπάσκετ κι αυτο απο μόνο του αποτελεί είδηση, το ξεκίνημα ήταν άσχημο και το πρώτο δεκάλεπτο αρκετά κακό, οι Εσθονοί όμως έχτισαν νωρίς μια διαφορά 8 πόντων 11-3, οι Ουκρανοί απάντησαν άμεσα και βρέθηκαν μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου με 15-14. Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί ως που ένα ξέσπασμα των Ουκρανών εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 η οποία ήταν και η τελικη του ημιχρόνου 38-28. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ουκρανοί συντηρούσαν μια διαφορά κοντα στους 7 πόντους, ήταν όμως η σειρά των Εσθονών για το δικό τους ξέσπασμα, ένα σερί 10-0 τους έδωσε προβάδισμα 3 πόντων και συνεχώς ανέβαζαν τη διαφορά για να κλείσει το δεκάλεπτο υπέρ τους 50-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εσθονία ήταν συνεχώς μπροστά, οι Ουκρανοί έκαναν κάποιες προσπάθειες να προηγηθούν αλλα δεν τα κατάφεραν ποτέ, όσες φορές πλησίασαν υπήρχαν απαντήσεις και φυσιολογικά ήρθε το τελικό 78-71.
ΕΣΘΟΝΙΑ: Veideman 15, T. Sokk 5, Talts 10, Arbet 26, Vene 5, Toome 3, Kangur 9,
Kurbas 5.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Pustozvonov 4, Randle 22, Mishula 11, Fesenko 6, Timofeyenko 3, Lipovyy 7, Korniyenko 8, Zaytsev 10.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
1.ΤΣΕΧΙΑ              5     +30
2.ΒΕΛΓΙΟ              5    +20
3.ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ     5     +18
4.ΛΕΤΟΝΙΑ          5      -1
5.ΕΣΘΟΝΙΑ          4      -45
6.ΟΥΚΡΑΝΙΑ       3      -22


  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Created by Immortal Designs©